Header

Greenpeace Nederland Trainer vrijwilligers


De afdeling mobilisatie en actie van Greenpeace Nederland ondersteunt de campagnes en de organisatie door middel van het mobiliseren en inzetten van (getrainde) vrijwilligers, o.a. in kenmerkende Greenpeace acties en activiteiten.
Wij zoeken een ervaren en enthousiaste trainer vrijwilligers, die samen met directe collega’s invulling geeft aan het vrijwilligersbeleid, en trainingen en activiteiten voor en door vrijwilligers faciliteert en/of coördineert. Het zorgen voor voldoende en goed getrainde vrijwilligers is essentieel voor het goed en veilig uitvoeren van bepaalde activiteiten en acties. De trainingen zijn zeer divers van karakter en variëren van trainingen op gebied van actievaardigheden en methoden (o.a. Non Violent Direct Action)tot trainingen gericht op communicatie en voorlichting.
Taken
  • bouwen aan een actief netwerk van goed getrainde vrijwilligers; zorgen voor de inzet van voldoende vrijwilligers en algemene begeleiding van hen
  • voorbereiden, organiseren en (laten) verzorgen van trainingen aan vrijwilligers
  •  zorgen voor (informatie-)uitwisseling en trainingen ter inspiratie, verbinding en empowerment van vrijwilligers, onder andere door het organiseren van diverse bijeenkomsten en via het online participatieplatform GreenWire (www.greenwire.nl)
  • evalueren en verder ontwikkelen van trainingen, zowel qua inhoud als qua aanbod voor vrijwilligers, op nationaal en internationaal gebied
  • werving en selectie van vrijwilligers, in samenwerking met collega’s in de afdeling
  • (mede) ontwikkelen van en zorgen voor trainingsgerelateerde materialen
Wij vragen
  • affiniteit met de doelstellingen en de werkwijze van Greenpeace
  • HBO-niveau aangevuld met relevante cursussen en enige jaren ervaring met het geven en ontwikkelen van trainingen
  • goed coördinerend en organiserend vermogen
  • teamplayer met goede communicatieve vaardigheden
  • ervaring met (online) activering van (groepen) mensen, kennis van en ervaring met social media, web 2.0 en online communities
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • flexibele instelling en bereidheid om regelmatig in de avonden en weekeinden te werken
Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met de mogelijkheid van verlenging. Het gaat om een uitdagende en afwisselende functie in een omgeving met betrokken en enthousiaste collega's.Het salaris ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen de € 2.428,- en € 3.884,- bruto bij een fulltime dienstverband (40 uur).
Specifieke vragen over de functie kun je stellen aan Meike Baretta, afdelingshoofd mobilisatie & actie, of Simone Langley, coördinator unit mobilisatie, via onze receptie tel. 020 626 18 77. I
nformatie over Greenpeace Nederland vind je op onze website www.greenpeace.nl.
Wij gaan uit van de kracht van verschillen in geaardheid en achtergrond van onze medewerkers, en streven daarom naar meer diversiteit in ons personeelsbestand. 
Reacties
Je schriftelijke reactie met CV kun je uiterlijk 30 januari 2013 o.v.v. ref.nr. TV12-28OW mailen naar werving@greenpeace.nl t.a.v. Erwin van Poppel, coördinator unit P&O. Ons postadres is Greenpeace Nederland, unit P&O, Postbus 3946, 1001 AS Amsterdam. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door ons niet op prijs gesteld.
Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen onderzoek, stellen misstanden aan de kaak, en overleggen met overheden en bedrijven over oplossingen. Als dat niet genoeg is, organiseren we creatieve en geweldloze acties. Greenpeace beschermt onze aarde al 40 jaar met veel succes, dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van onze donateurs.