Header

Cordaid Expert Security & Justice


Cordaid gelooft in een wereld zonder armoede en uitsluiting. Daar zetten we ons voor in, met hart en ziel. We streven naar een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin ieder mens telt. We staan voor kennis en talenten delen tussen Noord en Zuid, tussen boeren en bedrijfsleven, tussen activisten en beleidsmakers. Waar armoede, conflict en uitsluiting samenlevingen verscheuren, verbinden wij mensen en gemeenschappen. Ook staan we voor professionalisme, expertise en medemenselijkheid over alle grenzen heen, om het verschil te maken waar dat het hardst nodig is.
Hand in hand met 828 gedreven partnerorganisaties in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verbeteren wij structureel de levensomstandigheden van de armste en meest uitgesloten bevolkingsgroepen  - de bottom billion. Dat doen we waar natuurrampen toeslaan, waar conflicten gemeenschappen verscheuren en waar onderontwikkeling gezinnen in de greep houdt van extreme armoede. In Nederland presenteren wij ons onder de namen Cordaid, Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet en Cordaid Bond zonder Naam.
Voor de Cordaid unit Security & Justice zijn we op zoek naar een
     Expert (28,8 uur)
Security & Justice is het onderdeel van Cordaid dat zich richt op het verbeteren van de veiligheid van de bevolking van gemeenschappen in voornamelijk fragiele staten en conflictgebieden. De focus ligt daarbij op een “community driven approach”, de beïnvloeding van formele en informele instellingen en awareness raising op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Er werken 6 mensen in Den Haag aan projecten onder andere in Afghanistan, Democratische Republiek Congo en Zuid Soedan.
Wat je doet
Als Expert zorg je ervoor dat de unit Security & Justice beschikt over state of the art kennis op het gebied van disarmament, demobilisation & reintegration of ex combatants, security sector reform, transitional justice, armed violence reduction, en conflict management. Je voert adviesopdrachten uit en ontwikkelt trainingen. Je zet onderzoek uit waarmee Security & Justice zich kan profileren en schrijft mee aan projectvoorstellen. Je ontwikkelt nieuwe producten en diensten voor de unit en je bent een inhoudelijke sparringpartner voor je teamgenoten.
Wie je bent
  • Je hebt kennis van internationaal (mensen)recht en conflict studies op WO niveau.
  • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring in een adviesfunctie bij een internationale organisatie.
  • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring met de uitvoer van projecten op het gebied van security, justice en conflicttransformatie.
  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied trainings- en adviesmethoden, kennismanagement en onderzoeksmethoden.
  • Je beheerst Engels en Frans uitstekend.
  • Je bent een ondernemende persoonlijkheid met oog voor innovatie.
  • Je bent commercieel en marktgericht.
Wat wij bieden
  • een verantwoordelijke positie in een professionele organisatie;
  • een afwisselende functie waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd;
  • een wereldwijd opererende organisatie met aandacht voor diversiteit;
  • goede arbeidsvoorwaarden;
  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3100,- tot maximaal € 4600,- op basis van een 36-urige. werkweek, afhankelijk van relevante ervaringsjaren;
  • een functie vooralsnog voor 1 jaar met mogelijkheid voor verlenging, start zo spoedig mogelijk.
Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan alle gestelde eisen, reageer uiterlijk vóór 4 februari door middel van de ‘’solliciteren’’ knop ophttp://www.cordaid.org/nl/over-ons/werken-bij-cordaid/vacatures/, t.a.v. Edward de Ruiter, HR adviseur. Een e-assesment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Voor informatie over de functie kun je bellen met Edward de Ruiter, op tel. 070-3136300 (algemeen nummer Cordaid). Bezoek voor meer informatie over Cordaid onze website:www.cordaid.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld