Header

Twee medewerkers beleidsbeinvloeding


Rutgers WPF zet zich in voor de realisatie van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. We doen onderzoek, ontwikkelen voorlichtingsprogramma's en hebben een informatiecentrum op het gebied van seksualiteit. Een belangrijk onderdeel van ons werk is ook het beïnvloeden van beleidsmakers en beslissers op nationaal, Europees en internationaal niveau. De organisatie bestaat uit ongeveer 75 medewerkers en ons kantoor staat in Utrecht. In Azië hebben we drie veldkantoren.
Voor het reguliere advocacy programma gericht op beleidsbeïnvloeding in Nederland, bij de Europese Unie, de Verenigde Naties en op capaciteitsopbouw in de partnerlanden zoekt Rutgers WPF per direct twee
MEDEWERKERS BELEIDSBEINVLOEDING (O,8 FTE) (vacaturenummers 2013-01 en 2013-02)
2013-01 voor de duur van één jaar en 2013-02 voor een half jaar in het kader van vervanging wegens zwangerschaps- en bevallingsverlof.
Functie-inhoud
Als medewerker beleidsbeïnvloeding werk je aan progressief beleid op het terrein van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en aan voldoende financiering om dat beleid ook uit te voeren. Voor de werkzaamheden gericht op het Nederlandse beleid werk je waar relevant samen met de afdeling Communicatie, met de andere MFS2 partners van Rutgers WPF en verscheidene netwerken. Voor het werk op Europees niveau heb je m.n. contact met het Europese netwerk. De werkzaamheden gericht op de partnerlanden coördineer je met de afdeling Internationale projecten en met de andere MFS2 partners van Rutgers WPF.
Taken
Als medewerker beleidsbeïnvloeding ben je:
  • Actief betrokken bij het ontwikkelen en uitvoeren van het advocacy programma van Rutgers WPF;
  • Verantwoordelijk voor het de strategische analyses en het (laten) uitvoeren van advocacy activiteiten gericht op het Nederlandse beleid;
  • Verantwoordelijk voor het uitvoeren van advocacy activiteiten gericht op het Europese beleid;
  • Verantwoordelijk voor het doen van capaciteitsopbouw op het terrein van advocacy in aantal partnerlanden van Rutgers WPF en voor het opvolgen hiervan;
  • Degene die de communicatie rondom deze activiteiten coördineert richting team, organisatie en de andere stakeholders;
  • Verantwoordelijk voor de rapportage ten behoeve van verschillende donoren.
Functie-eisen
Wij zoeken een enthousiaste collega, die warm loopt voor de doelstellingen van Rutgers WPF. Je beschikt over een (relevante) academische of HBO-opleiding. Je hebt tenminste 3 jaar relevante werkervaring op het terrein van beleidsbeïnvloeding (advocacy) bij voorkeur in het veld van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, gezondheid of mensenrechten in het algemeen. Je hebt aantoonbare affiniteit met ontwikkelingssamenwerking en of Europese samenwerking. Je functioneert als zelfstandig teamspeler en hebt voldoende aan aansturing op hoofdlijnen. Je bent een enthousiaste, creatieve, inspirerende en vasthoudende doener en een netwerker. Je kunt goed omgaan met wisselende en vaak hoge werkdruk. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk in zowel Nederlands als Engels. Andere belangrijke competenties zijn: flexibiliteit, analytisch vermogen en  integriteit.
Arbeidsvoorwaarden:
2013-01 betreft aanstelling voor de duur van een jaar, 2013-02 voor de duur van het zwangerschaps- en bevallingsverlof, naar verwachting een half jaar, van 1 februari t/m juli 2013. Op beiden is de CAO-GGZ van toepassing. De salariëring bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring bij een 36-urige werkweek maximaal
€ 4.105,= bruto per maand (FWG-schaal 60).
Informatie en sollicitatie:
Voor meer informatie over de functie kun je je wenden tot Yvonne Bogaarts, Manager Advocacy, bereikbaar via 030 – 232 9897 of y.bogaarts@rutgerswpf.nl. Kijk ook opwww.rutgerswpf.nl.
Mail je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 22 januari 16.00 uur naar Rutgers WPF, t.a.v. mw. Y. Bogaarts naar po@rutgerswpf.nl, onder vermelding van het vacaturenummer.
De eerste gespreksronde is gepland op maandag 28 januari en op dinsdag 5 februari.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.