Header

Privremene Djelatnike

Group of the Progressive Alliance of Socialists & Democrats in the European Parliament

Brussels, Belgium


Imajući u vidu europske izbore koji se održavaju 2014. klub zastupnika Naprednog saveza socijalista i demokrata (S&D) u Europskom parlamentu namjerava uvesti rezervnu listu za ASISTENTE HRVATSKOG DRŽAVLJANSTVA, kao privremene djelatnike (Temporary agent), platni razred AST 1.

Opis posla:

Priroda i razina dužnosti koje će se izvršavati uključuju sljedeće:
  • kompetentno obavljanje različitih tajničkih poslova, između ostalog obradu teksta i korištenje informacijske tehnologije povezane s potrebama službe, korištenje elektroničke pošte, rad s bazama podataka, rad na dokumentima, upravljanje informacijama;
  • obrada teksta na najmanje dva jezika tražena u natječaju (francuski, engleski, njemački i španjolski) rad na računalu povezan s uređivanjem dokumenata (izgled stranica, formatiranje, tablice), redovito ažuriranje stranica intraneta i interneta; 
  • administrativna potpora vezana uz organizaciju sjednica, obavljanje priprema za službena putovanja, održavanje kontakta s partnerskim organizacijama,itd., ostali tekuci poslovi koji uključuju arhiviranje dokumenata i pošte, vođenje dnevnika, itd. 
  • obavljanje administrativnih i organizacijskih poslova uz minimalne upute, a za čije je obavljenje potrebna sposobnost prosuđivanja, metodičnost, diskrecija, red i timski duh.

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

kandidati moraju imati hrvatsko državljanstvo i:
  • završeno visokoškolsko obrazovanje ili
  • završeno srednjoškolsko obrazovanje koje je uvjet stjecanja visokog obrazovanja, uz najmanje tri godine odgovarajućeg profesionalnog iskustva.
U obzir će se uzeti profesionalno iskustvo stečeno u institucijama EU-a. 

Osim znanja hrvatskog jezika kandidati moraju temeljito poznavati jedan i dobro poznavati drugi od sljedećih jezika: engleski, francuski, njemački ili španjolski. 

Rad uključuje česta putovanja izvan Bruxellesa, posebice u Strasbourg. 

Postupak odabira temeljit će se na kvalifikacijama i testiranjima putem kojih će biti sastavljena rezervna lista uspješnih kandidata koji bi mogli ispuniti kriterije za zapošljavanje kao privremeni djelatnici (temporary agent) u platnom razredu AST 1 kada se otvore radna mjesta poslije europskih izbora 2014. 

Zainteresirani kandidati mogu pronaći sve potrebne informacije o natječaju za radno mjesto na internetskoj stranici S&D grupe u sklopu stranica EP-a: (http://www.socialistsanddemocrats.eu), zajedno s obrascem za prijavu. Navedeni dokumenti su također dostupni na zahtjev u S&D Grupi u Europskom parlamentu, Odjelu za ljudske resurse (Human Resources Unit), 60, rue Wiertz, 1047 Bruxelles, broj faksa: 32.2.284 69.71 pod naznakom Notice of recruitment AST 5/2013

Potrebno je strogo se pridržavati uputa iz natječaja za radno mjesto. Obrazac za prijavu i prateći dokumenti trebaju biti poslani preporučenom poštom s povratnicomnajkasnije do petka, 2. kolovoza 2013. (datum pečata pošte).