Header

FREE PRESS UNLIMITED Communications/Press Officer


Free Press Unlimited is per direct op zoek naar een Communications/Press Officer.
De afdeling Communicatie bestaat uit vier medewerkers en is verantwoordelijk voor de positionering van Free Press Unlimited, in- en externe communicatie en (particuliere) fondsenwerving.
Wat ga je doen?
De Communications/Press Officer levert een bijdrage aan de uitvoering van het communicatiebeleid, is bewaker van de huisstijl, redacteur van communicatiemiddelen en levert een bijdrage aan onze persvoorlichting. Je werkt samen met interne projectmedewerkers, tekstschrijvers, vertalers en fotografen. Je hebt oog voor actualiteit, identificeert kansen, en springt snel in op ontwikkelingen in ons werkveld en de Nederlandse media.
Werkzaamheden:
  • Het schrijven en redigeren van nieuwsberichten, persberichten en het produceren van content voor sociale media;
  • Het adviseren over en ondersteunen van communicatie richting onze verschillende doelgroepen;
  • Het up-to-date houden van intranet en website;
  • Het bijhouden van de database met perscontacten;
  • Ondersteuning bij evenementen en campagnes.
We zijn op zoek naar iemand:
  • Met een afgeronde HBO-opleiding Communicatie of Journalistiek;
  • Die vindingrijk is, pro-actief ,creatief, stressbestendig en snel kan schakelen;
  • Met uitstekende kennis van het Nederlands en Engels (bij voorkeur native speaker);
  • Met een vlotte pen en (eind-)redactionele vaardigheden.
Wat bieden wij?
Wij bieden je een plek in een jonge, dynamische en internationale omgeving. Free Press Unlimited is gehuisvest in het centrum van Amsterdam en je werkt bij ons op kantoor. 
Free Press Unlimited heeft een goede pensioenregeling, biedt 25 verlofdagen per jaar (op fulltime basis) en een reiskostenvergoeding (OV).
Wie zijn wij?
Journalisten en mediapioniers wereldwijd nemen het op zich om hun publiek van betrouwbare informatie te voorzien. In ruim veertig landen ondersteunt Free Press Unlimited deze professionals met training, noodhulp en capaciteitsversterking. Zodat zoveel mogelijk mensen toegang krijgen en houden tot die informatie die zij zo hard nodig hebben. Voor de meeste mensen in de wereld is toegang tot betrouwbare informatie niet vanzelfsprekend. Iedereen heeft onafhankelijke informatie nodig, om te overleven en zich te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie opwww.freepressunlimited.org.
Interesse?
Ben je geinteresseerd? Stuur dan voor 14 maart je motivatie en CV (in PDF-formaat) t.a.v. Merijn de Jong (coordinator communicatie) naar: dejong[at]freepressunlimited[dot]org. Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, dan kun je op een vrijdag bellen met 020-8000452.