Header

PRODUKTIONSLEDARE

Vi ser produktion som mycket mer än produkter, teknik och processer. Våra kunder finns inom metall-, bil- och flygindustrin och att arbeta tillsammans med dem för att utveckla lösningar baserade på deras behov, och samtidigt nå våra affärsmål, är en bättre beskrivning. Sandvik Coromant i Gimo är vår största tillverkningsenhet med ca 1500 anställda och vi är världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller.
Avdelningen GHFE1 består av ca 30 personer som arbetar med ER-behandling, det vill säga borstning och torrblästring, samt plockning av hårdmetallskär. För ett varierat arbete söker vi nu en driven och trygg produktionsledare, som med ett tydligt och situationsanpassat ledarskap ser en utmaning i att utveckla och koordinera både människor och arbetssätt i en teknisk avancerad miljö. Tjänsten är placerad i Gimo, som ligger på bra pendlingsavstånd från både Uppsala och Östhammar.
Arbetsuppgifter
Som produktionsledare har du ett övergripande ansvar för personal, kvalitet, inre och yttre miljö samt ekonomi och produktion. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och du har många interna och externa kontaktytor, både lokalt nära produktionen och globalt med andra produktionsanläggningar. En viktig del av ditt arbete är att organisera personalen på ett bra sätt för att få dem delaktiga i utvecklingen. Ständiga förbättringar genom ett strukturerat och målstyrt arbete är en nödvändighet inför framtiden där stort fokus ligger på arbetet med kvalitén på våra produkter. I rollen rapporterar du till avdelningschefen för GHFE och du ingår också i avdelningens ledningsgrupp.
Din profil
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område såsom teknik, personal eller ekonomi, alternativt har du motsvarande kunskap uppnådd genom arbetslivserfarenhet. Det är meriterande med tidigare ledarerfarenhet och/eller projektledande roller samt erfarenhet och/eller utbildningar inom ständiga förbättringar, såsom Lean eller Six Sigma. Eftersom rollen både är produktionsnära i Gimo och har många internationella kontakter behöver du har goda kunskaper i både svenska och engelska, i både tal och i skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är driven och genuint intresserad av individ- och verksamhetsutveckling. Du har god förmåga att tänka och agera strategiskt och kan arbeta proaktivt i en mångkulturell matrisorganisation. Du har god samarbetsförmåga och är en lagspelare som både äger och driver många frågor och processer på egen hand, därför är det viktigt att du självständigt kan slutföra dina uppgifter och uppnå resultat. Tillsammans med dina medarbetare utvecklar du verksamheten där delaktighet, coachning, kompetensutveckling, ständiga förbättringar och målstyrning ingår som naturliga delar i det operativa arbetet. Till det behöver du mycket god kommunikationsförmåga och en fallenhet för att bygga och underhålla relationer.
Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering. En kultur där alla får bidra, tar tillvara på mångfalden.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Magnus Lindström, rekryterande chef, 0173-846 95
Fackliga kontaktpersoner
Tomas Bendiksen, IF Metall, 0173-850 14
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, 0173-846 10
Lennart Wärnborg, Ledarna, 0173-847 90
Kjell Nilsson, Ledarna, 0173-850 89
Välkommen med din ansökan senast 2016-08-31. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 345491.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Eva Ferner

Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.
Deadline: 31 Aug
Job-ID: 345491