Header

Administratore

Group of the Progressive Alliance of Socialists & Democrats in the European Parliament

Brussels, Belgium


Imajući u vidu europske izbore koji se održavaju 2014. godine, klub zastupnika Naprednog saveza socijalista i demokrata (S&D) u Europskom parlamentu namjerava uspostaviti rezervnu listu za hrvatske ADMINISTRATORE (M/Ž) kao privremene djelatnike (Temporary agent), platni razred AD5.

Opis posla: Administrator pomaže zastupnicima političke grupe Naprednog saveza socijalista i demokrata (S&D) u Europskom parlamentu i zadužen je za različite zadatke vezane uz aktivnosti političke grupe kao što su.: sudjelovanje u zakonodavnom radu parlamentarnih odbora; davanje političkih savjeta, sastavljanje politički i tehnički usklađenih parlamentarnih stajališta iz glavnih područja djelovanja Europske unije; upravljanje, organizacija i popratno praćenje sastanaka i zadaci iz područja informiranja i komunikacije, osobito održavanje kontakata između S&D grupe u EP-u i hrvatske stranke SDP i njenog kluba zastupnika; sastavljanje bilješki, političkih analiza, opisnih dokumenata iz područa nadležnosti za potrebe zastupnika u odborima, tijela grupe i tajništva grupe. 

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
Kandidati moraju imati hrvatsko državljanstvo, sveučilišnu diplomu te profesionalno iskustvo od najmanje dvije godine (nakon dobivanja diplome), vrlo dobro poznavanje mehanizama Zajednice i europskih institucija, dokazanu sposobnost izvršavanja konceptualnih i analitičkih poslova, sposobnost rada u timu u međunarodnom okruženju, dobro poznavanje hrvatskog političkog sustava i europskih političkih sustava. 

Osim znanja hrvatskog jezika kandidati moraju temeljito poznavati jedan i dobro poznavati drugi radni jezik S&D grupe. Radni jezici S&D grupe su engleski, francuski, njemački i španjolski. 

Postupak odabira obavlja se putem kvalifikacija i testiranja na temelju kojih će se uspostaviti rezervna lista uspješnih kandidata koji bi mogli ispuniti kriterije za zapošljavanje kao privremeni djelatnici (temporary agent) u platnom razredu AD 5 . Radna mjesta uspostavit će se nakon europskih izbora 2014. 

Zainteresirani kandidati mogu pronaći sve potrebne informacije o natječaju za radno mjesto na internetskoj stranici S&D Grupe (www.socialistsanddemocrats.eu), kao i obrazac za prijavu. Navedeni dokumenti su također dostupni na zahtjev u S&D Grupi u Europskom parlamentu, Odjelu za ljudske resurse(Human Resources Unit), 60, rue Wiertz, 1047 Bruxelles, broj faksa: +32 2 284 69 71 , sa naznakom AD 07/2013

Potrebno je strogo se pridržavati uputa iz natječaja za radno mjesto. Obrazac za prijavu i prateći dokumenti trebaju biti poslani preporučenom poštom s povratnicomnajkasnije do petka, 2. kolovoza 2013. (datum pečata pošte).