Header

Programma Officer Office for Donorrelations

Hivos zoekt hiervoor met ingang van 1 december een parttime Programme Officer Office for Donorrelations (ODR) voor 32 uur per week tot 1 januari 2015
Waar ligt jouw verantwoordelijkheid?
Als Programme officer zoek en onderzoek je financieringsmogelijkheden voor de projecten en programma’s van Hivos. Je richt je daarbij met name op de institutionele donoren in Europa en de VS, als ook de bilaterale en multilaterale donoren. Je adviseert partners en collega’s bij Hivos over de financieringsmogelijkheden en kansen. In deze functie werk je samen met collega’s aan de formulering van de aanvragen en ben je verantwoordelijk voor de indiening en de communicatie met de donor inclusief de  verantwoording van projecten die zijn uitgevoerd. Je houdt nauw contact met Programme Officers van de sectorale bureaus en de Regiokantoren van Hivos in Afrika, Latijns Amerika en Azië. 
 
Wat heb je hiervoor nodig?
Naast gedegen kennis van en ervaring met resource mobilisation heb je ook kennis over procedures en projectformulering en -verantwoording aan institutionele donoren. Complexe materie kun je in een heldere boodschap vertalen, waardoor je mensen niet alleen de juiste informatie geeft, maar ook “mee“ krijgt.  Als PO ODR ben een gedegen en systematische werker; je bent in staat om veel verschillende zaken naast elkaar uit te voeren. Daarnaast ben je vaardig met Office software en je hebt affiniteit met elektronische informatie systemen. Je communicatiestijl is kort, krachtig en helder en je talenkennis is uitstekend. Naast het Nederlands beheers je ook de Engelse en bij voorkeur Spaanse taal zowel in woord als geschrift. Je bent gewend om met deadlines werken, waarbij soms de werkdruk hoog is. Daarbij heb je een afgeronde relevante opleiding op WO niveau en minimaal vijf jaar werkervaring. Voor de functie is kennis van een van de Hivos thema’s belangrijk.
Wat krijg je hiervoor?
Een inspirerende werkomgeving en een functie waarbij je op een praktische wijze kunt bijdragen aan verbetering van de leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden. Een overeenkomst tot 1 januari 2015. Je salaris bedraagt maximaal € 3.716,43 bij een 32-urige werkweek. Reiskostenvergoeding conform de Hivos Rechtspositieregeling. Opname in het pensioenfonds voor Zorg & Welzijn (PGGM).
Wil je meer wilt weten? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sabine Maresch, Coördinator ODR, telefoon 06– 46253497 of 070-376 5500.
Direct reageren?  Stuur dan jouw sollicitatiebrief met CV met 1310102-30  graag vóór 5 november 17.00 uur naar jobs@hivos.nl
De gesprekken zijn gepland op 11 november as.
Office for Donor Relations (ODR)  draagt zorg voor de relatie met institutionele donoren.
Hivos heeft een programma-budget van ca. 80 miljoen euro, afkomstig uit het medefinancieringsprogramma van de Nederlandse overheid, institutionele donoren als de Europese Unie, spaarders en particuliere instellingen. Bij ODR werken naast de coördinator nog 4 medewerkers.
Ontwikkelingsorganisatie Hivos handelt vanuit humanistische waarden. Samen met lokale maatschappelijke organisaties in ontwikkelingslanden werkt Hivos aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Daarin hebben burgers - vrouwen en mannen - gelijke toegang tot middelen en kansen voor ontwikkeling. Bij Hivos werken in totaal 315 mensen, waarvan 112 op het hoofdkantoor in Den Haag. Hivos heeft regiokantoren in Zimbabwe, Kenia, India, Indonesië, Costa Rica en Bolivia. Voor meer informatie: www.hivos.nl