Header

AMREF FLYING DOCTORS Portfoliohouder


Zet jij jouw talent in voor betere gezondheid in Afrika?
In Nederland kan iedereen die medische zorg nodig heeft, naar de dokter. In Afrika is dat niet vanzelfsprekend. Amref Flying Doctors zorgt ervoor dat die situatie verandert. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen. Dat is onze missie, met als uitgangspunt de eigen kracht van de Afrikaanse bevolking. In Nederland zetten wij ons vooral in voor de gezondheid van jonge vrouwen in Afrika. Daarvoor werven wij fondsen en zorgen we voor aandacht bij publiek en politiek.
De afdeling Programma Management zorgt ervoor dat programma's in Afrika, die vanuit Nederland worden ondersteund en samen met collega's in Afrika worden ontwikkeld, naar tevredenheid van alle betrokkenen worden uitgevoerd. Onze belangrijkste aandachtsgebieden zijn: seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRHR); water, sanitatie en hygiene (WASH), en het versterken van gezondheidssystemen (health systems strengthening). Daarnaast vervult de afdeling een belangrijke rol in fondsenwervingstrajecten en het aangaan van (strategische) partnerschappen.
Voor de afdeling Programma Management zijn wij per direct op zoek naar een:
Portfoliohouder
(0,8-1 fte)
Wat ga je doen?
Naast het beheer van een portfolio van projecten en programma's waar plannen, monitoren, begeleiden, evalueren en afronden de belangrijkste taken vormen, signaleer je kansen voor fondsenwerving en draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe programma's inclusief subsidievoorstellen - in nauwe samenwerking met onze collega's in Afrika. Je neemt deel aan werkgroepvergaderingen met samenwerkingspartners en je speelt een rol in de ontwikkeling van capaciteit en/of expertise binnen een programma. Daarbij werk je nauw samen met collega's binnen de afdeling Programma Management en heb je regelmatig overleg met collega's van de afdeling Fondsenwerving en Partnerships.
Wat breng je mee?
Een flexibele, creatieve, professionele persoonlijkheid met minimaal vijf jaar werkervaring binnen de OS-sector, waaronder ervaring in het buitenland.
Goede communicatieve vaardigheden; je kunt goed samenwerken en weet mensen met elkaar te verbinden.
Een netwerk dat relevant is voor de functie (zoals donoren, organisaties en kennisinstituten zowel in Nederland als in Afrika).
Een resultaatgerichte instelling en een zelfstandige werkhouding.
Een relevante afgeronde academische opleiding. Kennis van ontwikkelingssamenwerking in het algemeen en kennis van de thema's op het gebied van betere gezondheid in Afrika in het bijzonder. Ruime ervaring met programmamanagement en algemene kennis van planning, monitoring en evaluatie, en onderzoek.
Ervaring met grotere, complexe programma's en trajecten en het werken in allianties.
Ervaring met advocacy is een pre.
Bereidheid om met enige regelmaat naar Afrika te reizen.
Uitstekende beheersing van de Engelse taal; kennis van de Franse taal is een pre.
Wat bieden wij je?
Een boeiende en veelzijdige functie in een professionele en internationale organisatie, standplaats Leiden.
Een arbeidscontract van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
Een salaris tussen EU 2.900 en EU 4.200 (op basis van 37,5 uur per week), afhankelijk van kennis en ervaring en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
Als je je herkent in het geschetste profiel, stuur dan je motivatie en CV naarsollicitaties@amref.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Astrid van Rooij, Hoofd Programma Management: 071-579 3175.