Header

Malawi zoekt leraar met ICT-kennis

Tabletonderwijs in Malawi, een uniek project! 

VSO is een uniek project gestart in Malawi om het reken en taal onderwijs op de basisschool een boost te geven. Een digitale boost wel te verstaan! Met het VSO "Unlocking Talent"- programma wordt tabletonderwijs geintroduceerd. De leerresultaten zijn spectaculair. Geen wonder als je bedenkt dat klassen met honderd leerlingen eerder regel zijn dan uitzondering en dat kinderen hierdoor geen individuele aandacht kunnen krijgen. Met een paar uur tablet onderwijs per week krijgen ze dat wel.

Bekijk de website over dit programma en het inspirerende filmpje:https://unlockingtalent.org/

Het project zal worden uitgerold op 63 scholen in 10 districten voor de komende 3 jaar en er is veel belangstelling vanuit omringende landen om ook een start te maken met tablet onderwijs. Grijp nu je kans om hier zelf een bijdrage aan te leveren!
Wie zoeken wij?
Voor dit unieke programma is VSO Malawi op zoek naar ervaren leerkrachten basisonderwijs, die de leraren en schoolhoofden gaan trainen en coachen in het (aan)leren van deze digitale leermethoden en nieuwe manier van werken. Heb jij kennis van ICT en minimaal 5 jaar ervaring als leraar binnen het basisonderwijs?

Voor welke periode?
Start: September 2016 en Januari 2017
Duur: 2 jaar (evt 1 jaar voor ervaren docenten)

Wat vragen wij?
- Afgeronde PABO opleiding
- Minimaal 5 jaar ervaring in het basisonderwijs (voornamelijk onderbouw)
- Ervaring met tablet- en digitaal onderwijs en een digitale leeromgeving
- Sterke ervaring met project management (liefst natuurlijk gericht op introductie van digitaal onderwijs!)
- Ervaring met het trainen van (collega) docenten is een pre

Wie zijn wij?
VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie. Op aanvraag van lokale organisaties in Afrika en Azie zendt VSO deskundigen uit die hun kennis en ervaring delen. VSO levert een volledig uitzendpakket: vaccinaties, training, tickets, ziektekosten & repatrieringverzekering, visa & werkvergunning, woonruimte en begeleiding door het VSO kantoor in Lilongwe, Malawi.
VSO biedt een lokaal salaris: voldoende om lokaal een gezond en normaal leven te leiden.
Naast deze wat zwaardere onderwijsbaan hebben we ook altijd vacatures voor leerkrachten met uitsluitend 5+ jaar leservaring. Kijk voor meer informatiewww.vso.nl/topbanen of neem contact op met Hans Voerman op 030-2349012 of per mail h.voerman@vso.nl
Jouw kennis is hard nodig! Reageer snel!