Header

UNDERHÅLLSINGENJÖR

SÄKERSTÄLLA UNDERHÅLL
& INITIERA UTVECKLING?
VI VILL VETA MER OM DIG
Teknisk Service är vår nya underhållsorganisation inom Sandvik Materials Technology (SMT) i Sandviken och den består av tre områden; Underhåll, Anläggningsteknik och Facility Management. Målsättningen är att utveckla och förbättra våra anläggningars prestanda och minska de totala underhållskostnaderna – alltid med säkerheten i fokus. Initiativ, innovation och ständiga förbättringar är en del av vår vardag och vi har både ambitionen och engagemanget att erbjuda teknisk expertis och leverera service i världsklass.
Underhållsavdelningen som arbetar mot Stålverket i Sandviken har en viktig roll i det övergripande underhållsarbetet vid Teknisk Service. Vi försörjer produktionen med bästa tänkbara lösningar för förebyggande och avhjälpande underhåll och vi utgår från kvalitet och driftsäkerhet för att minska antalet akuta störningar. Nu söker vi en driven och självständig underhållsingenjör till en utvecklande och formbar roll där du får vara delaktig och sätta standarden för vår nya organisation.
Arbetsuppgifter
Som underhållsingenjör ansvarar du för att utveckla processer, metoder och verktyg kopplade till vår underhållsverksamhet och du utbildar och handleder operatörer och underhållspersonal i dessa rutiner. Du hanterar också KPI:er för underhåll och bidrar till att effektivisera våra underhållsprocesser genom att ta fram planeringsrutiner och andra hjälpmedel. Att genomföra rotorsaksanalyser och utveckla våra planer för förebyggande underhåll är en viktig del i ditt ansvarsområde och du säkerställer samtidigt att verksamheten uppfyller miljö- och säkerhetskrav från ledning och myndigheter. Utifrån din bakgrund och erfarenhet är du också delaktig i, och vid behov leder, underhållsprojekt samt bidrar med din expertis inom underhållsområdet i övriga investeringsprojekt.
Din profil
Vi söker dig som har en högre utbildning inom ett tekniskt område såsom maskin eller underhåll, alternativt har du förvärvat dig motsvarande kunskaper genom gedigen erfarenhet. Du har minst fem års erfarenhet av industriellt underhållsarbete och har du medverkat i investeringsprojekt där du bidragit som underhållsmässigt sakkunning är detta meriterande. Du har också med fördel arbetat med utveckling och driftsäkerhetsförbättringar. Goda IT-kunskaper är en förutsättning för att lyckas i denna roll och vi ser gärna att du tidigare arbetat i underhållssystemet Maximo. Då vi verkar i en global koncern är dina språkkunskaper i svenska och engelska mycket goda, både i tal och i skrift.
Vi lägger stor vikt vid din personlighet, som utmärks av att du är kreativ och nytänkande. Med lätthet identifierar du både stora och små förbättringsmöjligheter och har viljan och modet att driva igenom dessa. Du utför dina arbetsuppgifter på ett självständigt, strukturerat och systematiskt sätt som grundar sig i din goda förståelse för driftsäkerhet och din erfarenhet av att utföra projekt på uppdrag av kund. Engagerad och inspirerande är också egenskaper som beskriver dig väl och du motiverar och stödjer dina medarbetare genom att dela med dig av din kunskap och erfarenhet. Du förstår vikten av väl fungerande team och med din goda kommunikationsförmåga och ditt pedagogiska tillvägagångssätt skapar du förtroendefulla och långvariga relationer i dina många nätverk.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jarmo Tillanen, rekryterande chef, 026-26 91 91
Fackliga kontaktpersoner
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66
Lars Carlborg, Akademikerföreningen, 026-26 39 85
Välkommen med din ansökan senast 2016-08-19. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 345974.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Lisbeth Häggström
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2015 cirka 46 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 91 miljarder SEK.
Deadline: 19 Aug
Job-ID: 345974