Header

Relatiemanager Speciale Giften

Voor de afdeling Communication & Fundraising zoeken wij per 1 september 2016 een:
Relatiemanager Speciale Giften
Het maakt niet uit waar je geboren bent: iedereen heeft recht op een gezonde basis. Simavi werkt hieraan door de gezondheid van mensen in kwetsbare gemeenschappen in Azie en Afrika blijvend te verbeteren. Want alleen als je gezond bent, kun je je ontwikkelen en een beter bestaan opbouwen. Veel ziektes en zelfs het overlijden van mensen kan voorkomen worden door problemen rondom Water, Sanitatie en Hygiene (WASH) en Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR) aan te pakken. Het is Simavi's ambitie om in 2020 de gezondheid van 10 miljoen mensen in kwetsbare gebieden in Afrika en Azie structureel te hebben verbeterd.
Ons werk is niet mogelijk zonder onze vele zakelijke partners, sponsors, alliantiepartners en samenwerkingsverbanden. Zo zijn wij penvoerder van de WASH Alliance en het Going for Gold programma, onderdeel van de SRHR (Sexual and Reproductive Health and Rights) Alliance, het Football voor Water consortium, het More than Brides programma en mede organisator van Wandelen voor Water.
Kortom: wij werken in een dynamische en complexe wereld. Om in deze wereld onze doelen te realiseren, zoekt de afdeling Communication & Fundraising een Relatiemanager Speciale Giften.
De focus ligt op de doelgroepen grote gevers, (corporate) fondsen en stichtingen en bedrijven in Nederland. Er zijn ambitieuze groeidoelstellingen op dit vlak, dus dit is een uitdagende baan voor een enthousiaste en ondernemende relatiemanager die van aanpakken weet.
De uitdaging
 • Ontwikkelen en uitvoeren van fondsenwervende plannen ten aanzien van werving, behoud en upgrading van grote giften onder bedrijven, particulieren en stichtingen.
 • Het identificeren en opvolgen van prospects in het kader van werving.
 • Onderhouden en verdiepen van relaties met bestaande donateurs van grote giften.
 • Ontwikkelen van persoonlijke ontwikkelingsplannen voor speciale donateurs om nieuwe kansen te creeren, steun te maximaliseren en in hun behoeften te voorzien.
 • Rapporteren, monitoren en evalueren van uitgevoerde activiteiten.
 • Onderhouden van contacten met andere afdelingen en eventuele externe partners die een bijdrage kunnen leveren aan de invulling van de relatie met onze donors.
Herken jij jezelf in dit profiel?
 • Jij hebt een HBO+ werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar werkervaring met fondsenwerving bij bedrijven of andere commerciele activiteiten.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in 1- op-1 relatiemanagement en/of fondsenwerving (bij voorkeur met de betreffende doelgroep).
 • Je hebt aantoonbare successen in het jaar-in-jaar-uit initieren van nieuwe contacten en het systematisch opbouwen en uitbouwen van relaties met de betreffende doelgroep.
 • Je bent representatief, zorgvuldig, ondernemend en commercieel ingesteld.
 • Je bent een netwerker pur sang, legt gemakkelijk contact met mensen met uiteenlopende achtergronden en interesses en bent zowel mondeling als schriftelijk sterk.
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden, bent oplossingsgericht en een volwaardige gesprekspartner op directie niveau.
 • Bij voorkeur neem je een netwerk uit de corporate sector, private banking of filantropie mee.
 • En uiteraard heb je affiniteit met het werk van Simavi en ben je bereid dat uit te dragen.
Wat wij bieden?
Wij bieden een zelfstandige functie in een informele, dynamische organisatie met korte lijnen en een ondernemende bedrijfscultuur. Een jaarcontract voor 32 of 36 uur met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring binnen een salarisschaal van minimaal EU 2.706,- en maximaal EU 3.875,- bruto per maand bij een aanstelling van 32 uur per week (i.e. EU 3.045,- en maximaal EU 4.360,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling van 36 uur). Wij bieden uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een middelloon pensioenregeling.
Reageren?
Herken jij je in bovenstaand profiel en wil je graag bijdragen aan Simavi's missie en visie? Reageer dan uiterlijk 7 augustus 2016 door je CV en een begeleidende brief te sturen aan application@simavi.nl, o.v.v. Relatiemanager Speciale Giften.
Voor vragen kun je contact opnemen met Marieke Leeuwenburgh (HR Officer) viaapplication@simavi.nl.
Zie voor meer informatie onze website www.simavi.nl.
Procedure
De eerste ronde interviews vindt plaats in de week van 15 augustus en de tweede ronde interviews (incl. een kennismaking met de Managing Director) vindt plaats in de week van 22 augustus.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.