Header

PRODUKTIONSINGENJÖRER - SKÄRANDE BEARBETNING

Sandvik Coromant i Gimo, med ca 1500 anställda, är världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Med nyfikenhet och personligt engagemang arbetar vi tillsammans med våra kunder inom metall-, bil- och flygindustrin för att framgångsrikt möta marknadens ökande krav på nya produkter med precision och slitstyrka. Med pendlingsavstånd från Gimo hittar du Uppsala med historiska universitetsbyggnader, en livlig mix av människor och närhet till både Stockholm och Arlanda flygplats. I motsats till städernas puls erbjuder vi också en naturskön kuststräcka med små skärgårdssamhällen, friluftsaktiviteter och gamla, anrika kyrkor och slott.
Produktionsteknik för verktygstillverkning i Gimo ansvarar för teknisk support och industrialisering av nya produkter i samarbete med våra utvecklingsavdelningar. Målsättningen är att ständigt utveckla och förbättra produktionen och vårt arbetssätt är baserat på Lean-pricinciper. Vihar ett nära samarbete med vår globala produktionsorganisation för att uppnå synergier och eftersträvargemensam kompetensutveckling. Vi söker nu drivna produktionsingenjörer som vill arbeta tillsammans med oss för att utveckla vår verksamhet, både gällande tekniska lösningar och arbetssätt. Du är en viktig länk i kedjan för en effektiv och lönsam produktion och i den spännande utvecklingsfas vi nu befinner oss,erbjuder vi dig möjligheten att vara med på resan mot en världsledande verksamhet inom framtidens teknik.
Arbetsuppgifter
Som produktionsingenjör inom skärande bearbetning/CAM ingår du i en grupp som utvecklar våra arbetsmetoder för NC-beredning och den skärande processen. Du har en viktig roll i industrialiseringsfasen av nya produkter och ett nära samarbete med produktutveckling, processutveckling och produktionen. I dina dagliga uppgifter arbetar du med befintliga beredningsapplikationer men också med utveckling av våra interaktiva CAM-metoder, där du genomför tester och simuleringar av CAM-beredningar samt använder skärteknisk kunskap för att analysera och utveckla processer och metoder. Du agerar som kravställare mot applikationsutvecklare för införande av ny funktionalitet i beredningsapplikationer och du stöttar övriga produktionsenheter inom området. Slutligen bidrar du till Sandvik Coromants lönsamhet genom att optimera och processäkra den skärande processen i samarbete med operatörer och produktspecialister.
Din profil
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot maskin-, produktions- eller kvalitetsteknik. Erfarenhet inom skärande bearbetning, såsom svarvning eller fräsning, generell produktionsteknik och/eller kvalitetsarbete är meriterande, liksom kunskaper inom ritningsläsning. Har du tidigare arbetat med CAD/CAM och i synnerhet Siemens NX ser vi detta som ett plus. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet och då vi arbetar i en global organisation så talar och skriver du obehindrat både på svenska och på engelska.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av din analytiska förmåga i kombination med din drivkraft att tänka i nya banor. Du arbetar systematiskt och strukturerat och du är duktig på att organisera, planera och dokumentera dina uppgifter. Vi tror att de bästa idéerna utvecklas i samarbete mellan människor med olika erfarenhet och kunskap och därför är din samarbetsförmåga, ödmjukhet och prestigelöshet personliga egenskaper som vi värderar högt. Med en resultatfokuserad målmedvetenhet driver du utveckling tillsammans med teamet och du bidrar till vår vision att bli världsledande genom att hitta nya, hållbaraoch väl fungerande lösningar. Utöver detta har du också ett öppet och kommunikativt förhållningssätt och en god förmåga att både lyssna och göra dig förstådd, samtidigt som du inte tvekar att prioritera och fatta beslut för att nå uppsatta mål.
Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering. En kultur där alla får bidra och där vårt arbete strävar efter en hållbar framtid där både människor och miljö ständigt utvecklas i positiv riktning.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Madeleine Engberg, rekryterande chef, 0173-846 91
Fackliga kontaktpersoner
Tomas Bendiksen, IF Metall, 0173-850 14
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, 0173-846 10
Lennart Wärnborg, Ledarna, 0173-847 90
Kjell Nilsson, Ledarna, 0173-850 89
Välkommen med din ansökan senast 2016-08-21. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 345424.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Eva Ferner
Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.
Deadline: 21 Aug
Job-ID: 345424