Header

ONEPLANETCROWD Community Manager

COMMUNITY MANAGER
Wij zijn op zoek naar een Community manager die ons platform naar het volgende niveau brengt op gebied van marketing en communicatie.
OVER ONEPLANETCROWD
Wij geloven dat we samen de transitie naar een duurzame economie kunnen versnellen. Met crowdfunding als verbindende factor doen we dit door te bouwen aan een 'game-changing community' van ondernemers en investeerders. Onze crowd van +-22.000 actieve investeerders heeft inmiddels meer dan 130 projecten en ondernemingen gefinancierd voor ruim 11 miljoen euro. Hieronder vallen succesvolle campagnes als Peerby, Senz, Snappcar, WakaWaka, Mantelaar en BeGreen. Oneplanetcrowd biedt verschillende financieringsvormen van voorverkoop tot leningen en converteerbare leningen.
COMMUNITY MANAGER
Als Community manager bouw jij onze communicatiestrategie uit tot een community management strategie en ben je verantwoordelijk voor externe marketing uitingen van Oneplanetcrowd. M.b.t. de communicatie van OPC naar de crowd is er een stevige basis gelegd. Jij bent de drijvende kracht achter het aantrekken van nieuwe investeerders en het uitbouwen van deze groep naar een actieve en betrokken gemeenschap die vaker investeert. Jouw expertise is leidend om met Oneplanetcrowd de stap te zetten naar community management. Je overziet de technische en organisatorische aspecten die nodig zijn om in de (nu nog veelal) eenrichtingscommunicatie meer dynamiek aan te brengen. Je creeert content, monitort en modereert discussies. Je hebt hierin een data-gedreven aanpak: door kort-cyclisch te werken vind je uit wat wel en niet werkt. Je rapporteert aan en werkt nauw samen met de algemeen directeur. Je werkt met minimaal een persoon aan wie je leiding geeft. Je huurt specialisten in op deelgebieden en coordineert hen. Op gebied van marketing ben je een kritische sparringpartner voor het MT. De voornaamste doelgroep waarmee jij communiceert zijn de investeerders die via Oneplanetcrowd investeren: affiniteit met beleggen is daarom een belangrijke pre. Tot slot ben je de evangelist van ons motto Together we fund the future.
PROFIEL
Je hebt een academisch denkniveau
Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in marketing, communicatie en/of PR
Je begrijpt hoe je een community activeert en aan een organisatie bindt
Je weet wat elk facet van marketing en communicatie voor een bedrijf betekent, hoe je deze inzet in de marketingstrategie: corporate branding, community management, content marketing, PR, social media (marketing), SEO, google analytics, etc.
Jij hebt uitstekende (commerciele) schrijfvaardigheden
Je bent een teamplayer met overtuigingskracht en doorzettingsvermogen
Je bent proactief, analytisch, resultaatgericht, flexibel en commercieel denkend
Belangrijke pre's:
Je hebt affiniteit met ondernemerschap en financiering van (groei)ondernemers
Je kunt je verplaatsen in de particuliere belegger waardoor je feilloos aanvoelt hoe je deze specifieke doelgroep aan kunt spreken
WAT BIEDEN WE JOU?
We bieden je per direct een verantwoordelijke rol (40 uur) in een innovatieve en snelgroeiende organisatie. We werken in een klein en hecht team samen met onze collega's van Start Green Capital op een mooie centrale locatie in Amsterdam (Koninklijk Instituut van de Tropen). We bieden je een marktconform salaris.
Als jij zin hebt in deze uitdaging en je herkent jezelf in de persoon die wij zoeken, dan ontvangen we heel graag z.s.m., maar uiterlijk maandag 15 augustus, jouw motivatiebrief met CV. Je kunt deze sturen naar: info@oneplanetcrowd.nl. Voor aanvullende vragen kun je Maarten de Jong bellen op: 020 568 20 70. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.