Header

New Dutch Connections – Progammamanager/Producent ToekomstAcademie (TA) regio Brabant

New Dutch Connections (NDC) heeft zichzelf tot doel gesteld om in elke provincie in Nederland een ToekomstAcademie te starten. Een ToekomstAcademie is voor (ex)asielzoekers de plek voor ontmoeting met de Nederlandse samenleving, persoonlijke en professionele ontwikkeling die in essentie uitgevoerd en ondersteund wordt door een vrijwillige 'caring-community'. Hiervoor initieert NDC een vrijwilligersorganisatie op verschillende locaties, zoals ook in Regio Brabant. NDC zoekt hiervoor een Producent die samen met de directie van NDC de verschillende spelers en vrijwilligers stimuleert, ondersteunt en faciliteert totdat er een vrijwilligersorganisatie staat die duurzaam is (met partners uit de kunsten, vreemdelingenketen en het bedrijfsleven) die de jonge en jongvolwassen (ex)asielzoekers kan motiveren, en trainen met vele vrijwillige coaches en maatjes zodat ze een volwaardig en zelfstandig lid kunnen zijn van onze samenleving.
NDC zoekt een
ervaren Programmamanager/Producent ToekomstAcademie Regio Brabant (m/v)

Deze producent heeft de volgende taken:
Opzetten Vrijwilligersorganisatie ToekomstAcademie (TA) Regio Brabant (40% van je tijd)
Organiseren van bestuurlijk draagvlak op gemeentelijk en provinciaal niveau voor de ToekomstAcademie Regio Brabant. Ondersteunen van de initiatiefnemer(s) en organisaties die willen dat de ToekomstAcademie opgezet wordt, door procesbegeleiding, coordinatie lokale en landelijke activiteiten, ontwikkelen toolkit, ondersteuning contractonderhandeling partner, ontwikkeling partnerschappen.
Uitvoeren van het programma van de ToekomstAcademie (40% van je tijd)
De door NDC ontwikkelde methodiek Ondernemen in je Eigen Toekomst en het daarbij behorende coachings-programma richten zich op de jonge vluchtelingen (tot 30 jaar, in procedure of wel of geen status). Samen met de vrijwilligers gaan ze de uitdaging aan om aan hun toekomst en talentontwikkeling te werken.Daarnaast coordineer je het aanbod van het bedrijfsleven in Regio Brabant zodat jongeren hier optimaal gebruik van kunnen maken. Over dit totale pakket van aanbod voer jij regie en je zorgt ervoor dat er een inspirerende organisatie ontstaat door het het (laten) uitvoeren van excellent Vrijwilligersmanagement
Fondsenwerving lokale ToekomstAcademie (20% van je tijd)
Onderzoeken lokale financieringsmogelijkheden bij lokale fondsen, lokale partners, ondersteunen van initiatiefnemers bij de (financiele) lokale verankering van de ToekomstAcademie.
Plaats in de organisatie
De Producent fungeert onder de directe aansturing van de Artistiek Leider NDC.
Functie-eisen
* Ervaring: 5-10 jaar ervaring in soortgelijke functies
* Kent theaterwereld en/of vluchtelingenketen en/of bedrijfsleven en/of onderwijs.De ervaring leert ons dat je succesvol bent in deze functie als je ervaring hebt met 2 van de 4 werkvelden.
* Ervaring met aansturen, opzetten en ondersteunen van een vrijwilligersorganisatie
* Opleidingsniveau HBO+/WO
* In bezit van rijbewijs
* Salarisindicatie tussen EU2800 - EU 3500 bruto per maand bij een 40 urige werkweek,afhankelijk van kennis en ervaring
Persoonskenmerken
Wij zoeken een producent die zich herkent in de volgende uitspraken:
* Ik ben een pionier, vind het leuk om nieuwe werkwijzen en constructies te bedenken en neem hierin ook het initiatief richting de artistiek leider. 
* Ik heb ervaring met het betrekken van het bedrijfsleven via Maatschappelijk Betrokken Ondernemen-constructies met maatschappelijke doelen.
* Ik heb aantoonbaar ervaring met het verbinden van vrijwilligersorganisaties met het bedrijfsleven
* Ik ben zeer ervaren in het werken met vrijwilligers en ik weet dat ik daardoor regelmatig ook 's avonds, en in het weekend zal werken. Ik sta hen bij met raad en daad.
* Ik ben een netwerker, kan goed verbinden, volg ontmoetingen direct op. Ik maak makkelijk nieuwe verbindingen met onbekenden als ik denk dat het belangrijk is die persoon te betrekken bij de groei van de ToekomstAcademie 
* Ik heb een groot netwerk in Regio Brabant
* Ik heb aantoonbaar resultaat gehaald met fondsenwerving zowel met lokale fondsen, bij gemeenten als via crowd-funding- achtige constructies.
* De vraag is niet of we het doel gaan bereiken, maar hoe we het doel gaan bereiken.

Procedure
Voor meer informatie mail naar info@newdutchconnections.nl. Uw sollicitatiebrief voorzien van motivatie en een curriculum vitae kunt u sturen voor 1 september 2016 naar info@newdutchconnections.nl o.v.v. sollicitatie producent ToekomstAcademie Regio Brabant. We verwachten in je brief een duidelijke visie en hoe jij deze rol denkt in te vullen. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.