Header

CHEF TILL LEVERANSPROVNING SVETSPRODUKTER INOM WIRE

BRINNER FÖR SVETSNING & ERFAREN LEDARE?
VI VILL VETA MER OM DIG
Produktion på Sandvik är mycket mer än produkter, teknik och processer - att arbeta tillsammans och utveckla lösningar baserade på våra kunders behov för att nå affärsmål ser vi som en bättre beskrivning av vår vardag. Vi välkomnar alltid nyfikna medarbetare som vill lära sig mer om hur vi jobbar och du får gärna utmana oss att hitta nya hållbara och effektiva arbetssätt.
Inom Leveransprovningen av svetsprodukter inhandlar vi och kontrollerar provmaterial, utför specifik provsvetsning på tillverkade produkter samt förebereder kvalitetskontroller innan leverans till kund. Allt detta sker i nära samarbete med den interna kvalitetsavdelningen och i linje med vårt kvalitetsledningssystem avseende krav från ISO9001 och ASME. Nu söker vi en erfaren chef som brinner för kvalitetsutvecklig till Leveransprovning Svetsprodukter i Sandviken. Här blir du en viktig nyckelperson för nästa steg i utvecklingen av vår kvalitetskontroll i en roll där du får kombinera din tekniska kompetens med din ledarskapsförmåga.
Arbetsuppgifter
Som chef för Leveransprovningen leder du ett team av kvalificerade svetsare, vilka du vägleder och coachar med ett tryggt ledarskap och din specialistkunskap inom teknik och svetsning. I denna roll inom svetskontroll hos Wire ansvarar du för att uppfylla våra kunders förväntningar och kvalitetskrav samt säkerställa våra leveranser enligt utsatt tidplan. Du ansvarar även för att driva och utveckla våra verksamhetsprocesser kontinuerligt på ett proaktivt och systematiskt sätt samt för att kvalitetssäkra svetsteamets kompetens - alltid med fokus på effektivitet och säkerhet.
Din profil
Vi söker dig som har relevant utbildning inom kvalitet eller svetsning, alternativt erfarenhet från likvärdigt arbete inom stålbranschen. Du har god kunskap om svetsning men behöver inte vara svetsare med stor praktisk erfarenhet och du har goda insikter om ledningssystemet ISO 9001 samt ASME. Tidigare erfarenhet av ledarskap samt kvalitetskontroll och vägledning inom svetsning är ett krav för rollen liksom goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, då Sandvik är ett globalt företag med en internationell arbetsmiljö.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är ödmjuk, rak och ansvarstagande i ditt ledarskap. Du är en utmärkt och tydlig kommunikatör med förmågan att lyssna in och interagera med människor på olika nivåer i organisationen. Med din tekniska specialistkunskap inom svetsning, kombinerat med ditt intresse för människor och positiva sätt är du också bra på att leda och motivera andra.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Peter Stones, rekryterande chef, +44 (0) 121 504 51 40
Fackliga kontaktpersoner
Hans Hedén, IF Metall, 026-26 49 80
Jan Davik, Ledarna, 026-26 30 05
Mikael T Larsson, Unionen, 026-26 31 66
David Burström, Akademikerföreningen, 026-26 35 48

Välkommen med din ansökan senast 2017-01-04. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 348513.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Therese Rutqvist
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2015 cirka 46 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 91 miljarder SEK.
Deadline: 11 Jan 2017
Job-ID: 348513