Header

INGENJÖR INOM PROCESSMEDIA

TEKNIKEXPERT & KUNDFOKUSERAD?
VI ÄR NYFIKNA PÅ DIG
Sandvik är en plats där du kan växa såväl i din karriär som på det personliga planet och vi vill att du ska kunna utvecklas i samspel med marknaden och våra kunder. Som ingenjör känner du dig verkligen hemma på Sandvik och vi söker ständigt drivna personer som vill utveckla nya lösningar - med affären i fokus.
Facility Management inom Sandvik Materials Technology (SMT) i Sandviken samordnar och styr verksamhets- och fastighetsrelaterade aktiviteter som stöder organisationens kärnverksamhet. Detta inkluderar tjänster som fastighetsförvaltning, byggledning, post, reception, lokalvård, nät, säkerhet, avfall, mark, VA, utemiljö och mediaförsörjning. Vi söker nu en ingenjör inom processmedia för utveckling av anläggningarna tillhörande infrastrukturen. Du ingår i ett resultatinriktat team av fyra ingenjörer och tillsammans utvecklar ni anläggningar och system.
Arbetsuppgifter
Som ingenjör inom processmedia är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att säkerställa mediaproduktionens och mediadistributionssystemens (ånga, tryckluft, VA, reningsprocesser, avfall, gasol, syra etc.) utformning så att nödvändig tillförlitlighet, kapacitet och effektivitet uppnås. Du jobbar aktivt med energi- och miljöaspekter och har stort fokus på säkerhet. Du stöttar produktområdena i val och utformning av applikationer inom processmedia och du föreslår övergripande system och lösningar vid projektering och investeringar av kundernas produktionsutrustningar. Du utreder, utarbetar och leder projekt samt följer upp och analyserar dess resultat, och du initierar och föreslår förbättrings- och besparingsåtgärder inom fackområdet. Medverkan vid upphandling av produktionsutrustningar samt beslut om metoder, resursanskaffning och organisation avseende konstruktionsarbetet ingår också i rollen.
Din profil
Vi söker dig som är utbildad civil-, högskole- eller gymnasieingenjör med erfarenhet från konstruktions- eller projektarbete inom industrin. Du har förståelse för tillverkningsprocesser inom verkstadsindustri eller processindustri, kännedom om dokumentationssystem samt goda projektledaregenskaper. Goda kontakter med uppdragsgivare och kollegor inom affärsområdet är viktigt för rollen. Kompetens inom mediaförsörjning och energisystem är meriterande, liksom kännedom om gällande föreskrifter och normer inom fackområdet. Det är också ett plus om du känner till standardlösningar för mediasystem och mediaproduktion. Vi ser gärna att du har kunskaper i CAD och dina kunskaper i svenska och engelska är goda, både i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av din nyfikenhet och ditt stora teknikintresse. Då du arbetar i en grupporienterad organisation, värdesätter vi också egenskaper som ansvarskännande, initiativrikedom, flexibilitet och samarbetsförmåga. För att vi ska ha möjlighet att lösa våra åtaganden gentemot våra uppdragsgivare på ett förstklassigt sätt, är det en förutsättning att du även har en hög servicekänsla och en förmåga att möta kunden och dennes förväntningar.
Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Niclas Nordin, rekryterande chef, 026-26 37 47
Fackliga kontaktpersoner
Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66
Lars Carlborg, Akademikerföreningen, 026-26 39 85
Inga-Lena Hedqvist, Ledarna, 026-26 40 73
Tomas Kärnström, IF Metall, 026-26 39 08
Välkommen med din ansökan senast 2017-01-20. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 348588.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Eva Ferner
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2015 cirka 46 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 91 miljarder SEK.
Deadline: 20 Jan 2017
Job-ID: 348588