Header

GREENPEACE e-mail marketeer

Greenpeace Nederland zoekt voor de unit nieuwe media binnen de afdeling pers & communicatie een ervaren e-mail marketeer die een sleutelrol gaat spelen in het verzorgen van e-mailings naar verschillende doelgroepen voor het bereiken van campagne- en fondsenwervingsdoelstellingen.

Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen onderzoek, stellen misstanden aan de kaak, en overleggen met overheden en bedrijven over oplossingen. Als dat niet genoeg is, organiseren we creatieve en geweldloze acties. Greenpeace beschermt onze aarde al 40 jaar met veel succes, dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van onze donateurs.

De belangrijkste taken zijn:

  • uitvoeren van mailings op basis van doordachte segmentatie, en flow- en procesmodellen ter ondersteuning van campagne- en fondswervingdoelstellingen
  • technische voorbereiding van mailings, waaronder definitie van bestanden, vormgeving van mailings en redactie van inhoud
  • testen en uitvoeren van kwaliteitscontrole op databestanden, inhoud en proces
  • evalueren en rapporteren van resultaten en optimaliseren van de respons
  • verzorgen van de koppelingen tussen email management software (Tripolis, Clang), database en web CMS
  • samenwerken met andere afdelingen, waaronder fondsenwerving en relatiebeheer, op planning, techniek en inhoud

Wij vragen

  • affiniteit met de doelstellingen en werkwijze van Greenpeace
  • HBO werk/denkniveau, bewezen ervaring met DM, online campagnes en web 2.0
  • ervaring met management van databases en mail management software
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
  • goed in staat kwaliteit te waarborgen, ook onder tijdsdruk

Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met de mogelijkheid van verlenging. Het gaat om een uitdagende en afwisselende functie in een omgeving met betrokken en enthousiaste collega's. Het salaris ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen € 2.216 en € 3.542 bruto bij een fulltime dienstverband (40 uur). Wij bieden een functie voor 32 uur per week.

Specifieke vragen over de functie kun je stellen aan Elroy Bos, afdelingshoofd pers & communicatie, of Christien de Jong, coordinator unit Nieuwe Media, via onze receptie: tel. 020 626 18 77.
Achtergrondinformatie over Greenpeace Nederland vind je op www.greenpeace.nl.

Reacties
Ontvangen we graag uiterlijk 16 januari 2012, o.v.v. ref.nr. 11-17 Onw. Brief en CV kunnen - bij voorkeur - worden gemaild naar werving@greenpeace.nl t.a.v. Erwin van Poppel, coördinator unit P&O.
Ons postadres is Greenpeace Nederland, unit P&O, Postbus 3946, 1001 AS Amsterdam.
De eerste gespreksronde is 18 januari a.s. ’s morgens.

Contact persoon:
Erwin van Poppel
Telefoonnummer:
receptie: 020- 626 18 77
Opmerkingen:

Wij proberen deze vacature zelf in te vullen, mocht dit niet lukken dan nemen wij zelf het initiatief om diensten van een bureau in te schakelen.