Header

Programmacoördinator WASH

ICCO, partner van ondernemende mensen

ICCO is de interkerkelijke organisatie voor internationale ontwikkelingssamenwerking. Wereldwijd geven wij financiële steun en advies aan lokale organisaties en netwerken die zich inzetten voor duurzame economische ontwikkelingen, het bevorderen van vrede en democratie en toegang tot basisvoorzieningen. Ook verbinden wij ondernemende mensen in Nederland en in ontwikkelingslanden met elkaar. Wij werken intensief samen met maatschappelijke organisaties waaronder ontwikkelingsorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven. Zo helpen wij mensen in Latijns Amerika, Azië, Afrika en Oost Europa een menswaardig bestaan op te bouwen en economisch op eigen benen te staan.

Aan het einde van 2010 heeft ICCO zich getransformeerd tot een Internationale Netwerk Organisatie, die bestaat uit een Global Office in Utrecht en regiokantoren in Malawi, Mali, Oeganda, India, Indonesië, Kirgizië, Nicaragua en Bolivia. De organisatie laat zich adviseren door zeven Regional Councils en de International Advisory Council.

Wegens zwangerschapsvervanging zoekt de afdeling P&D (Policy & Development)

Programmacoördinator WASH (Water, Sanitation and Hygiene)

arbeidsduur: 26-28 uur per week

periode: juli t/m december 2012

standplaats: Utrecht, Nederland

vacaturenr. 2012-012

Over de Programmacoördinator WASH

  • De Programmacoördinator WASH is verantwoordelijk voor ICCO’s aandeel in het programma van de WASH Alliantie.
  • Je bent de liaison tussen de WASH alliantie en de ICCO organisatie, zowel het mondiale kantoor in Utrecht als de Regionale kantoren van ICCO.
  • Je draagt met hen zorg voor het ontwikkelen, begeleiden en uitvoering van programma’s, het helpen zoeken van financiering en het leveren van management informatie.
  • Je zoekt en creëert synergie tussen thematische programma’s van de ICCO Alliantie en WASH, en brengt de programmatische benadering van de ICCO Alliantie in WASH.

Beleid

De Programmacoördinator WASH draagt bij aan beleidsnotities van WASH op het gebied van Water, Sanitatie en Hygiëne. Dit doe je samen met je collega’s in ICCO (waaronder de regionale kantoren) en de WASH Alliantieleden.

Bijzondere aandacht gaat uit naar de verschillende duurzaamheidsaspecten van WASH beleid, en ontwikkelingen, methoden en technieken, tools en onderzoek binnen het werkterrein. Hierbij komt een divers aantal onderwerpen aan bod, zoals overheidsbeleid in de landen waar de WASH alliantie actief is, financieringsmodellen, contacten met Nederlandse- en andere bedrijven, ontwikkeling van Base of the Pyramid producten voor de sector en contacten met particuliere initiatieven in Nederland.

Capaciteitsontwikkeling

Binnen het kader van capaciteitsontwikkeling worden leernetwerken opgezet waarvan een aantal partijen gebruik maken, zoals leden van de WASH Alliantie in Nederland, partnerorganisaties in het zuiden, externe kennisinstituten, regionale ICCO kantoren.

Als Programmacoördinator WASH ontwikkel je samen met je collega’s in de Global Office in Utrecht en de buitenlandse kantoren van ICCO het WASH-leernetwerk dat gericht is op uitwisseling van kennis en ervaring, het volgen van nieuwe beleidsinzichten, het versterken van de samenhang met de andere thema’s van de ICCO Alliantie, en het ontwikkelen van nieuw beleid binnen het thema.

Afdelingsbijdragen

Je neemt deel aan het strategisch overleg binnen de afdeling P&D.

Samenwerkingspartners

Je werkt nauw samen met beleidsadviseur Voedselzekerheid binnen P&D, de Coördinator Capaciteitsontwikkeling, de ICCO PMEL unit, de Program Officers werkzaam in de buitenlandse kantoren van ICCO en de WASH Alliantieleden (SIMAVI, AMREF, RAIN, WASTE en AKVO). Je maakt onderdeel uit van en draagt actief bij aan de programmagroep van de WASH Alliantie

Managementinformatie

Met de regionale kantoren van ICCO maak je afspraken over de kwaliteit van de programma’s, de uitvoering en de resultaten. Je bent verantwoordelijk voor de monitoring en rapportage over de behaalde resultaten van het ICCO-deel in het WASH programma.

Je legt in de lijn verantwoording af aan het afdelingshoofd P&D, Machteld Ooijens.

Functie-eisen

Om deze functie succesvol te kunnen uitoefenen beschik je over:

  • een relevante academische opleiding en kennis van en ervaring in de water-, sanitatie- en hygiënesector;
  • een creatief denkvermogen, een kritische geest en een goed strategisch inzicht;
  • het vermogen de samenwerking tussen uiteenlopende partijen in multi-stakeholder verbanden te stimuleren en te begeleiden;
  • zelfstandigheid, teamgeest, initiatief en uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
  • kennis van en passie voor participatieve beleidsontwikkeling en kennismanagement;
  • uitdrukkingsvaardigheid voor het formuleren en toelichten van beleidsvoorstellen, –adviezen en positioneringdocumenten;
  • aantoonbare capaciteit om beleid te genereren op basis van praktijkervaringen, als ook het vertalen van beleid naar de praktijk te faciliteren;
  • een procesgerichte én doelgerichte aanpak;
  • een uitstekende beheersing van het Engels in woord en geschrift en bij voorkeur beheersing van het Frans
  • affiniteit met de protestants-christelijke identiteit van ICCO.

Functie-informatie

Het salaris voor deze functie bedraagt min. € 2.231 en max. € 3.325 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

Voor meer informatie over de functie bel je met Machteld Ooijens, hoofd van de afdeling P&D, telefoon 06-41391545. Stuur bij geen contact een sms-je, dan word je door haar teruggebeld.

Je schriftelijke sollicitatie, met CV, kun je uiterlijk tot en met vrijdag 18 mei 2012 per e-mail sturen naar ICCO, afdeling HR onder vermelding van het vacaturenummer 2012-012. Het emailadres is Vacancies@icco.nl