Header

Directeur

Directeur (full time)

De Stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht zoeken een opvolger van de huidige directeur. Iemand met leidinggevende capaciteiten en ervaring, die met veel ambitie en energie de talloze misstanden bij dieren te lijf wil gaan. 
Over ons
Stichtingen Dier&Recht en Varkens in Nood vormen één organisatie met een aangenaam kantoor op de grens van De Pijp met het centrum van Amsterdam. Op dit moment zijn er vijf medewerkers met in totaal 3,5 ft , maar dat moet op korte termijn naar 5 à 6 ft. De directeur/mede oprichter, Hans Baaij, gaat zich richten op inhoudelijke projecten binnen de stichtingen. Vandaar deze vacature!
Trefwoorden voor ons zijn, intellectueel en nuchter, veel aandacht voor ethiek, filosofie, recht(vaardigheid) en wetenschap en alleen activistisch of sentimenteel als dat gepast is.
Onze achterban bestaat uit een hoger opgeleid, meestal wat ouder publiek en de tone of voice is daar op afgestemd. Samenwerking met wetenschappers (α, β en γ), politici, BN-ers, auteurs, media en juristen vormen een vast onderdeel van ons werk.
We zijn inhoudelijk sterk en goed in het krijgen van publiciteit en het behalen van resultaten. Organisatorisch zijn we minder sterk, en ook het maken van reclame voor de eigen club en het binnenhalen van fondsen en donateurs kan beter.
Over de directeur
Je bent de opvolger van de huidige directeur. Jouw eerste taak ligt in de sfeer van marketing en organisatie en vooral om de minder sterke aspecten van de organisatie te verbeteren (zie hierboven). Hierbij is het belangrijk dat je kunt zorgen voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvorming. Je geeft leiding aan een ervaren team en bent motiverend en optimistisch. Je bent een strateeg en denker, maar daarnaast een doener, praktisch en resultaatgericht en niet bang om af en toe onze standpunten stevig naar buiten te brengen. Structuur, strategie en overzicht zijn kernwoorden. Tegelijk ben je meewerkend  voorman/voorvrouw. Je hebt een brede, intellectuele belangstelling, bent begaan met het lot van de dieren en zeer gedreven.
Als directeur heb je met heel veel verschillende zaken van doen: management, media, wetenschappers, financiën, personeel, ethologie, fondsenwerving, automatisering  enzovoort. Dat maakt het interessant, maar ook complex. Gelukkig zijn er capabele medewerkers, freelancers en de vorige directeur die over veel vakkennis beschikken.
PROFIEL
- Hoog denkniveau en brede algemene ontwikkeling
- Bewezen leidinggevende en organisatorische capaciteiten
- Resultaatgericht en inspirerend voor de medewerkers
- Ambitieus, zeer gemotiveerd en bereid hard te werken
- Intellectueel ingesteld en met de juiste tone of voice
- Praktisch, goed georganiseerd, creatief en ondernemend
- Goed gevoel voor media, politiek en wat er in de maatschappij leeft
- Een positieve en opgewekte instelling en veel doorzettingsvermogen
- Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
- Woonachtig binnen 50 kilometer van Amsterdam
- Dierenliefhebber met een sterk rechtvaardigheidsgevoel en relativeringsvermogen
Tot aanbeveling strekt:
- Ervaring binnen de wereld van dierenwelzijn, natuur of milieu.
- Ervaring als campaigner of als organisator van projecten
- Ervaring in de omgang met media
- Ervaring op zakelijk en financieel gebied
- Ervaring o.g.v. marketing, social media of communicatie
- Ervaring o.g.v. fondsenwerving
- Ervaring als journalist, jurist, woordvoerder, als medewerker bij een uitgeverij
- Een uitgebreid netwerk
Positie en beloning
De directeur stelt samen met het bestuur het jaarplan vast en rapporteert aan de voorzitter van het bestuur. Afhankelijk van ervaring en opleiding bedraagt het salaris tussen de € 3.000 en € 4.500 bruto per maand op basis van een full time werkweek.
INLICHTINGEN EN SOLICITEREN
De werving & Selectie wordt uitgevoerd door Charity Works, een gespecialiseerd bureau voor de Goede Doelen sector. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Theo Prins 020-2212712/06 17000758. Ben je geïnteresseerd in deze vacature en denk je de geschikte nieuwe directeur te zijn, stuur dan je CV en een motivatiebrief naartheo@charityworks.nl voor 15 september.