Header

Projectmedewerker VRIEND&VIJAND

Critical Mass laat jongeren ervaren hoe conflicten ontstaan. Wij laten jongeren voelen hoe het is om buitengesloten te worden. We dagen hen uit te experimenteren met verschillende stijlen van ruziemaken en conflict-oplossen. We confronteren hen met hun eigen vooroordelen. Hierdoor stappen ze even in de schoenen van de ander, voelen andere emoties en kijken opnieuw naar hun eigen aannames en gedrag.


Per 15 augustus 2014 zijn wij voor ons project VRIEND&VIJAND op zoek naar een:

Projectmedewerker (full-time)
Over het project
Critical Mass tourt sinds 1 januari met Expeditie VRIEND&VIJAND langs scholen in Nederland. Voor dit project hebben we vijf zeecontainers omgebouwd tot uitdagende ontmoetingsplekken. De volledig ingerichte 'confrontatiecontainers' staan op schoolpleinen door heel Nederland. Leerlingen ondernemen in deze containers in kleine groepjes een ontdekkingstocht langs de verschillende aspecten van sociale veiligheid (thema's als vooroordelen, pesten en uitsluiting). Door games, confrontaties en gesprekken worden jongeren zich bewust van hun denkbeelden, houding en gedrag en van de consequenties hiervan. Daarnaast voeren we een schoolscan uit waarmee we de situatie op school rondom sociale veiligheid in kaart brengen.
Over de functie
Als projectmedewerker zorg je, samen met collega's, voor een goede uitvoer van het project. Je ondersteunt de projectleider in de werving van scholen en verzorgt de logistieke en praktische organisatie van onze schoolbezoeken. Je onderhoudt hiervoor contact met scholen en onze transporteur en verzorgt de inplanning van de begeleiders van confrontatiecontainers. Daarnaast stuur je deze begeleiders aan en coacht hen in hun werk. Je begeleidt zelf ook jongeren door de containers op scholen, geeft workshops aan leerlingen en bent veel op pad in heel Nederland.
Over jou
Onze ideale projectmedewerker is een duizendpoot en een echte teamspeler. Je vindt het geen probleem om met veel verschillende dingen tegelijkertijd bezig te zijn en goed overzicht over je werk te houden. Als organisatietalent weet je wat er nodig is om de uitvoer van dit project soepel te laten verlopen. Je bent daarnaast sociaal vaardig en schakelt makkelijk tussen een gesprek met de vrachtwagenchauffeur die de containers vervoert en een inhoudelijk gesprek met een leerling of docent. Tot slot ben je niet bang om voor een groep te staan en vind je het leuk om met zowel leerlingen als docenten te spreken over de genoemde thematiek.
Wat vragen wij?
- HBO werk- en denkniveau;
- Minimaal twee jaar werkervaring;
- Goede sociale vaardigheden;
- Ervaring met de logistiek en organisatie van projecten
- Ervaring in het trainen van groepen en aansturen/coachen van vrijwilligers;
- Duidelijke affiniteit met de thematiek van het project;
- Je kunt goed omgaan met jongeren (12-20 jaar);
- Rijbewijs B
Wat bieden wij?
Je komt te werken in een klein, jong en enthousiast team. Je krijgt veel vrijheid om zelf initiatieven te ontplooien en het project succesvol uit te voeren. Wij bieden een contract van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren. Het salaris bedraagt maximaal 2200 euro per maand, exclusief vakantiegeld en (vrij te besteden) pensioenbijdrage, afhankelijk van opleiding en werkervaring.
Meer informatie en reacties:
Voor meer informatie over de functie kun je via e-mail contact opnemen met Jacco van Mersbergen via jacco@criticalmass.nu.
Je reactie, waarin je duidelijk aangeeft waarom juist jij een geschikte kandidaat voor deze functie bent, kun je inclusief je CV tot uiterlijk 4 juni 2014 mailen naarprojectmedewerker@criticalmass.nu t.a.v. Jacco van Mersbergen.
De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 11 juni en donderdag 12 juni. De tweede gesprekken op 23 juni.