Header

Marketing & Communicatieadviseur

Oxfam Novib is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die de kracht van mensen bundelt tegen armoede. Als de basisrechten van mensen worden gerespecteerd, kunnen we armoede en onrecht de wereld uit helpen. Daar zetten wij ons dagelijks voor in. En jij kunt een cruciale bijdrage leveren!
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste communicatieadviseur die het communicatieteam komt versterken. Wil jij, samen met ons, de bekendheid en merkwaardering van en steun aan Oxfam Novib vergroten? Voel jij je aangesproken door: goed doel, ontwikkelingssamenwerking, dynamiek, internationaal? Is communicatie het mooiste vak van de wereld en wil jij jouw talent inzetten om de wereld mooier te maken? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!
Marketing & Communicatieadviseur
32 uur per week
Wat je bij ons gaat doen
Samen met je communicatiecollega's - en met collega's van andere afdelingen zoals fondsenwervers en online creatievelingen - vergroot jij de merkbekendheid en merkwaardering van Oxfam Novib en bouw je mee aan het internationale netwerk.
Jij
  • Stelt resultaatgericht merk- en communicatiebeleid op. Je ontwikkelt kaders en tools voor Oxfam Novib collega's in Den Haag en op de landenkantoren. Je draagt bij aan de ontwikkeling van kaders en tools in het wereldwijde Oxfam-verband;
  • Adviseert en ondersteunt landenteams, directie en de afdelingen in Den Haag op merkbeleid, communicatiestrategieen en interne en externe communicatieactiviteiten en -uitingen;
  • Ontwikkelt activiteiten die de merkbekendheid, -waardering en ondersteuning van Oxfam Novib vergroten op de Nederlandse markt;
  • Brieft onze Nederlandse leveranciers over het merk en de merkstijl Oxfam Novib;
  • Onderzoekt en monitort de positie van Oxfam Novib op de Nederlandse markt;
  • Leidt corporate-communicatieprojecten (incl. budgetbeheer) van diverse Oxfam Novib- en Oxfam-brede campagnes.
Wij zoeken een collega
  • met HBO/WO werk- en denkniveau, met minimaal 3 jaar ervaring als communicatieadviseur;
  • die inspirerend is, representatief en stressbestendig;
  • die proactief en goed in teamverband werkt en weet om te gaan met een complexe, internationale werkomgeving;
  • die ervaring heeft met projectleiderschap en het managen van complexe planningen;
  • met uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • die ervaring heeft in het werven van leads in een commerciele omgeving (pre);
  • die vloeiend Nederlands en Engels spreekt en schrijft, Frans is een pre.
Nieuwsgierig naar een werkdag bij Oxfam Novib?
Merijn de Jong (32), jouw nieuwe kamergenoot, is sinds 2011 communicatieadviseur op onze afdeling. Zij beschrijft een werkdag op ons online platform Praat Mee. Wil je meer weten over werken bij Oxfam Novib? Vraag het Merijn! Voor vragen over de functie kun je natuurlijk ook terecht bij ons Hoofd Stafbureau Communicatie a.i.: Ton Bervoets, Ton.Bervoets@oxfamnovib.nl en 070 342 1615.
Wij bieden
Een baan waar je blij van wordt, met gedreven collega's die zich iedere dag inzetten voor de missie van Oxfam Novib. Je standplaats is ons hoofdkantoor in Den Haag. Hier werk je 4 dagen per week (32 uur) op basis van een jaarcontract. We bieden een minimum salaris van EU 2639,- en een maximum van EU 4061,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
Sollicitatieprocedure
Ben je geinteresseerd? Mail dan uiterlijk 1 juni 2014 een korte motivatie plus je CV onder vermelding van vacaturenummer 5-5580 naar jobs@oxfamnovib.nl t.a.v. Hans van Steen, HR Adviseur.