Header

Manager Finance & Control

Aidenvironment is een onafhankelijk, not-for-profit, internationaal consultancybureau op het gebied van duurzaamheid. Dat zijn wij al meer dan vijfentwintig jaar en dat doen wij met zo'n dertig medewerkers die in de hele wereld actief zijn. Het werk van onze Consultants en Programme Officers wordt ondersteund door onze Business Support Unit, waar de Financiele Controle, het Acquisitie Management en het Office Management zijn ondergebracht. Aidenvironment heeft een kantoor in Amsterdam en in Bogor (Indonesie). Wegens groei van onze activiteiten zijn wij voor ons kantoor in Amsterdam op korte termijn op zoek naar een:
Manager Finance & Control (36-40 uur per week)
De functie
Als Manager Finance & Control ben je verantwoordelijk voor de Planning & Control, Budgettering en Forecastingcyclus. Je stuurt de administraties aan van onze kantoren in Amsterdam en Bogor. Niet in de laatste plaats ben je het klankbord en de sparringpartner van het Management Team. Je coordineert en optimaliseert de administratieve processen die het inzicht vergroten voor het Management Team in (strategische) keuzes voor de toekomst. Je adviseert het Management Team over eventuele koerswijzigingen bij het realiseren van doelstellingen en je vertaalt de strategie naar betrouwbare forecasts en acties.

Tot je taken behoren onder meer:
  • Uitvoering van historische en toekomstgerichte financiele/project rapportages en analyses, alsmede het voorbereiden en begeleiden van externe programma audits;
  • Opzet, onderhoud en verbetering van het Business Control Framework;
  • Het opstellen van de juiste stuurinformatie voor het behalen van strategische doelen in een overzichtelijk dashboard;
  • Het borgen van de juistheid, tijdigheid en volledigheid van het gehele financiele proces;
  • De continue verbetering van de financiele processen binnen Aidenvironment.
Wat vragen we van je?
Je bent een onafhankelijke persoonlijkheid die complexe financiele vraagstukken snel kan doorgronden. Je bent gericht op samenwerking en kunt helder communiceren met gesprekspartners op verschillende niveaus. Als sparringpartner en klankbord denk je mee over scenario's en alternatieven. Door samenwerking kom je tot weloverwogen, onderbouwde beoordelingen. Verder ben je risicobewust, positief kritisch, discreet, tactvol en ambitieus. Je hebt:
  • Minimaal 10 jaar jaar relevante ervaring met planning & controlling, budgettering en forecasting van de totale bedrijfsvoering van een of meerdere business units, waarvan een aantal jaren als leidinggevende.
  • Minimaal een afgeronde Financieel-administratieve HBO-opleiding (bijvoorbeeld Accountancy; Bedrijfsadministratie; Bedrijfseconomie of een combinatie daarvan).
  • Ervaring met de administratie van een internationale instelling (een commerciele omgeving is een pre).
  • Ervaring met praktijkvertaling van beleid naar administratieve processen en trajecten;
  • Ervaring met automatisering van administratieve processen;
  • Een gedegen kennis van wet en regelgeving en de ambitie om vakkennis up to date te houden;
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (minimaal B2) in woord en geschrift;
  • Affinititeit met de doelstellingen van Aidenvironment.
Wat wij bieden
Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een werkomgeving die de personelijke en professionele ontwikkeling stimuleert. Werken bij Aidenvironment betekent direct betrokken zijn bij de vormgeving van onze gezamenlijke toekomst.
Solliciteren?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Peter de Haan (directeur), via het telefoonnummer 020 - 58 18 250.
Wil je solliciteren, stuur dan je brief met motivatie en CV naarsecr@aidenvironment.org voor 28 juni a.s. onder vermelding van sollicitatie Manager Finance & Control.

Screeningbeleid
Aidenvironment screent haar sollicitanten. Voor deze functie worden referenties nagegaan en zal een verklaring van goed gedrag worden opgevraagd. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze personeelsadvertentie wordt allerminst op prijs gesteld.