Header

Communicatiemedewerker


Dokters van de Wereld is de Nederlandse tak van de internationale medische ontwikkelingsorganisatie Medecins du Monde. Samen met ons internationale netwerk en duizenden vrijwilligers vormen we een beweging die zich inzet om het recht op medische zorg en gezondheid te waarborgen. Wij verlenen (toegang tot) medische hulp aan kwetsbare groepen overal ter wereld, ook in Nederland, door het bieden van medische hulp en consulten, toegang tot en recht op gezondheidszorg te bevorderen en te getuigen van schendingen van het recht op medische zorg.
Bij onze organisatie werkt een stijdbaar en vakkundig team van ongeveer 250 mensen, waarvan het grootste deel op vrijwillige basis.
Op de afdeling Communicatie en Fondsenwerving werken op dit moment 3 vaste medewerkers en 5 vrijwilligers.
Middels onze communicatie vragen we aandacht en steun bij de Nederlandse bevolking en de politiek voor kwetsbare groepen wiens recht op zorg in het geding is. Om dit succesvol te kunnen blijven doen staan komende jaren het positioneren van ons merk en organisatie in de non-profit markt, het uitbreiden van het communicatie instrumentarium, het vergroten van de naamsbekendheid en het bevorderen van bewustwording centraal. Events, offline en online uitingen spelen hierbij een belangrijke rol. Daarnaast voeren we een professionaliseringsslag uit op het vlak van kopij.
Op de afdeling is ruimte voor creativiteit en innovatie binnen bestaande kaders.
Wij zoeken per direct een:
Communicatiemedewerker
24 u/wk
Doel/Verantwoordelijkheden
 • Het schrijven en redigeren van communicatie uitingen zoals website en sociale media berichten, nieuwsbrief artikelen, brochures, persberichten en advertenties.
 • Proactief uitvoeren van campagnes op basis van het communicatieplan 2016:
  Publiekscampagne
  Internationale bewustwordingscampagne
 • PR activiteiten zoals het onderhouden van relaties met media en adverteerders
 • Het bijhouden van media uitingen waarin Dokters van de Wereld voorkomt
 • Aansturen van stagiairs en vrijwilligers (2 tot 3) met betrekking tot het schrijven voor communicatie uitingen
 • Aansturen en relatiebeheer van externe partijen waaronder het communicatiebureaus, reclamebureaus en ZZP-ers.
 • Werkt complementair samen met andere afdelingen en Medecins du Monde delegaties, met name fondsenwerving en programma's.
 • Het adviseren van de manager communicatie en fondsenwerving op het vlak van positionering, communicatiestrategie en bewustwording.`
 • Bijdragen aan events en het representeren van onze organisatie tijdens events
 • Rapportage van resultaten van communicatie activiteiten en budgetbeheer
 • De communicatiemedewerker rapporteert aan de Manager Communicatie & Fondsenwerving.
Je Profiel
 • Voor deze medior functie is het noodzakelijk dat je een relevante HBO en/of WO opleiding afgerond hebt zoals bijvoorbeeld Communicatie, Journalistiek of Nederlandse taal- en letterkunde aangevuld met minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je kunt in een groeiende, procesgerichte organisatie het overzicht houden over verschillende processen en de te behalen doelen en deze op een gedegen manier omzetten in resultaat.
 • Je bent een kei in het door laten klinken van onze identiteit in onze uitingen en levert zo een succesvolle bijdrage aan onze positionering en het verder ontwikkelen van onze beweging. Je kunt creatief omgaan met kleine budgetten.
 • Je een hebt autonome en proactieve werkhouding en het verkennen en signaleren van organisatiebehoeften zijn voor jou de normaalste zaak van de wereld. Daarnaast heb je een analytisch vermogen en leg je snel verbanden.
 • Je ziet mogelijkheden binnen bestaande kaders om Dokters van de Wereld bekend te maken in de samenleving en zet dit om in actie.
 • Je hebt gedegen kennis van en werkervaring in sociale mediabeheer, webbeheer, tekstredactie en copywriting.
 • Je hebt ervaring met strategieontwikkeling op het vlak van communicatievraagstukken. Je hebt aantoonbare affiniteit met, en kennis van de missie van Dokters van de Wereld. Je bent bedreven in de Engelse taal in woord en geschrift.
Wij bieden:
 • Een uitdagende functie binnen een nationaal & internationaal opererende humanitaire organisatie, waarbij eigen initiatief wordt aangemoedigd.
 • Een arbeidsovereenkomst van 7 maanden met een bruto maandsalaris van maximaal 3121,13 Euro (schaal 5) bij een volledige werkweek (40u/wk). Inschaling geschiedt op basis van werkervaring. Groei in de schaal is na de maximale instapschaal nog mogelijk. Bij goed functioneren is er een mogelijkheid tot contractverlenging.
 • Daarnaast bieden wij een premievrij pensioen en 30 vakantiedagen per jaar voor een fulltime dienstverband.
Informatie en sollicitatie
Ben je geinteresseerd in deze functie, solliciteer dan uiterlijk zondag 20 maart 2016 via de website www.doktersvandewereld.org/vacatures of stuur per email je cv en motivatiebrief naar: recruitment@doktersvandewereld.org t.a.v. Mevr. Ilja Fikkert, Manager HR & OM, o.v.v. sollicitatie "Communicatiemedewerker".
Eerste gesprekken, die in het Engels zullen worden gehouden, vinden plaats op donderdag 24 maart 2016. Eventuele tweede gesprekken vinden in de week van 28 maart plaats.
Wij apprecieren het zeer als je de bron vermeld waar je deze vacature gelezen hebt.
Kijk ook op www.doktersvandewereld.org voor informatie over onze organisatie en programma's.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.