Header

Policy advisor

Niza is een ontwikkelingsorganisatie die strijdt tegen armoede en voor gelijke rechten in Afrika. Samen met onze partners maken we ons sterk voor een eerlijke verdeling van de opbrengsten uit natuurlijke hulpbronnen. Daartoe geven we steun aan partnerorganisaties in Afrika, en voeren we campagne- en lobbyactiviteiten uit in Nederland en Europa. Zoals onze recente campagne FairPhone waarmee wij vechten voor eerlijke productie van mobiele telefoons.

Niza is een kleine organisatie met 17 werknemers en een aantal enthousiaste vrijwilligers. Wij zijn gevestigd aan het IJ, op korte afstand van het Amsterdam Centraal Station. Je komt terecht in een hechte, slagvaardige groep collega's in een informele omgeving. Niza werkt sinds 2007 samen met ActionAid, een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie met partners in 42 landen.

Voor de afdeling Policy and Campaigns zoekt Niza een:

Policy advisor (32 uur)

Het werkveld van de Policy advisor is het thema 'land en landgebruik' in relatie tot voedselzekerheid. Niza onderzoekt de impact van buitenlandse investeringen in land op lokale gemeenschappen in Afrika en doet beleidsaanbevelingen aan bedrijven, overheden en internationale instellingen. De nieuwe Policy advisor wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het campagne- en lobbybeleid op dit thema.

Taken
Je volgt ontwikkelingen rond het thema land, en analyseert en interpreteert deze ontwikkelingen. Dit vertaal je, binnen het vastgestelde beleid, naar concrete campagne- en lobbyactiviteiten. Je schrijft projectplannen en verricht voorkomende uitvoerende werkzaamheden. Verder initieer en onderhoud je contacten met relevante organisaties en personen in Europa en Afrika.

De voortgang van je eigen activiteiten controleer je aan de hand van tijdsplanning, budget en de gestelde doelen. Je signaleert knelpunten en je neemt in overleg met je leidinggevende initiatieven die kunnen leiden tot verbetering. Je informeert betrokkenen, zowel intern als extern, regelmatig over de voortgang van activiteiten en evalueert het uiteindelijke effect van de dagelijkse werkpraktijk en beleidsuitvoering, eventueel met advies of ondersteuning van derden.

Ons aanbod
Wij bieden je een veelzijdige uitdagende functie binnen een klein enthousiast team van 3 medewerkers. De aanstelling is voor 32 uur per week en de startdatum is uiterlijk 1 oktober. Het salaris is afhankelijk van ervaring en kennis, en varieert tussen de € 2.154,- en € 2.917,- bruto per maand.
Functie-eisen

Profiel
In de functie van Policy advisor onderken je trends en ontwikkelingen ten aanzien van je eigen werkveld en ben je proactief en ondernemend in het signaleren van en inspelen op feitelijke en verwachte ontwikkelingen.
Overige functie-eisen zijn:

  • HBO/academisch denk- en werkniveau.
  • Aantoonbare kennis op het thema land.
  • Minimaal vier jaar ervaring met campagne- en lobbyactiviteiten.
  • Analytisch vermogen voor het vertalen van relevante ontwikkelingen naar beleidstaken en campagne- en lobbyactiviteiten.
  • Plan- en organisatievermogen (inhoudelijk en budgettair).
  • Sociale vaardigheden, het kunnen opbouwen en onderhouden van een netwerk van contacten.
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in Nederlands als Engels.
  • Frans en Portugees strekken tot de aanbeveling.
Contact
Contact persoon: Gerno Kwaks of Iris Frequin
Telefoonnummer: 020-5206210
E-mailadres: iris.frequin@niza.nl
website: http://www.niza.nl/
opmerkingen: Meer informatie of direct solliciteren?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerno Kwaks (Hoofd Policy and Campaigns) of Iris Frequin (HR) via 020-5206210. Ook kun je terecht op onze website: www.niza.nl.
Voldoe je aan de bovenstaande criteria en ga je de uitdaging graag aan, stuur dan je sollicitatiebrief incl. CV uiterlijk maandag 20 juni (bij voorkeur per email) naar Iris Frequin, iris.frequin@niza.nl of per post naar: Stichting Niza, t.a.v. Iris Frequin, Postbus 10707, 1001 ES Amsterdam.