Header

Manager Particuliere Fondsenwerving

War Child is per direct op zoek naar een:
Manager Particuliere Fondsenwerving
“Inspirerende manager met visie en drive om duurzame groei particuliere donateurs te realiseren.”
Fulltime (voorkeur)
Jij
Zaken voor elkaar krijgen is je tweede natuur. Jij bent verantwoordelijk voor het werven en behouden van Friends. Friends zijn Particuliere donateurs en genereren ruim 70% van de totale inkomsten en zijn een onmisbare bron om oorlogskinderen te kunnen blijven helpen. Jij bent het strategische kompas voor het team Particulieren. Als meewerkend voorman of vrouw zet jij mensen in hun kracht. Je denkt met ze mee. En krijgt daar energie van. Jij bent innovatief en ziet kansen om nieuwe Friends aan War Child te verbinden en bestaande Friends te behouden. Je bent gepokt en gemazeld in particuliere fondsenwerving en consumentenmarketing. Het team particulieren is onderdeel van de afdeling Marketing & Fondsenwerving en rapporteert aan het Hoofd Marketing & Fondsenwerving.
Jouw uitdaging
Realiseren van duurzame en structurele groei particuliere donateurs.
Jouw verantwoordelijkheden
Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een fondsenwervende aanpak voor de doelgroep particulieren en geeft daarbij leiding aan een klein en professioneel team. Je weet wat er speelt binnen de doelgroep en je signaleert kansen. Als projectleider of opdrachtgever geef je leiding aan multidisciplinaire projecten. Samen met je team ontwikkel je vernieuwende fondsenwervende projecten die leiden tot groei en diversificatie van inkomen. Je levert een bijdrage aan bredere fondsenwervende plannen over meerdere doelgroepen en aan multidisciplinaire activiteiten. Je bent verantwoordelijk voor relatiebeheer, gekoppeld aan behoud en loyaliteitsdoelstellingen en je bent sparring-partner voor de organisatie in zijn geheel.
Jouw profiel
Je hebt een relevante WO/HBO opleiding (zoals Marketing of Commerciële Bedrijfskunde), drie tot vijf jaar ervaring als fondsenwerver en minimaal drie jaar managementervaring. Je bent bedreven in multidisciplinair projectmanagement en je hebt ervaring in het ontwikkelen en realiseren van beleids- en marktbewerkingsplannen. Jij bent een inspirerende people manager en staat sterk in je schoenen. Inhoudelijk ben je betrokken en bied je teamleden de vrijheid om met ideeën te komen. Je bent vasthoudend, overtuigend en resultaatgericht. Naast analytisch denkvermogen ben je praktisch ingesteld en kan je goed plannen en organiseren. Je beschikt over zeer goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels. War Child besteedt zoveel mogelijk budget aan het helpen van oorlogskinderen en doet er daarom alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Om die reden liggen de War Child salarissen beneden de marktstandaard.
De organisatie 
War Child is een jonge, dynamische organisatie waar een informele sfeer heerst en veel ruimte is voor creativiteit en eigen initiatief. Het imago dat War Child extern uitdraagt, is een blauwdruk van het werk op het hoofdkantoor: het is dynamisch, vernieuwend, integer en gericht op het behalen van resultaten tegen lage kosten. Vanaf september 2013 is het kantoor gevestigd in de Amsterdamse wijk de Watergraafsmeer.
Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan een betere toekomst voor oorlogskinderen? Stuur dan uiterlijk 2 oktober 2013 je CV en een korte motivatie naar jobs@warchild.nl en vermeld Manager Particuliere Fondsenwerving in het onderwerp.
Planning
Wij streven ernaar de eerste interviewronde in de week van 7 oktober plaats te laten vinden. De tweede en laatste ronde in de week van 14 en 21 oktober.
Is dit niet jouw droombaan? Steun War Child door deze vacature met je netwerk te delen!
Veiligheid van kinderen is voor War Child essentieel. War Child accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.