Header

Workshopfacilitator

Workshopfacilitators (M/V)
OikosXplore organiseert in heel Nederland workshops over maatschappelijke thema’s, zoals duurzaamheid of het omgaan met cultuurverschillen. Samen met jongeren onderzoeken we welke rol je als wereldburger kunt spelen dichtbij huis. Als workshopfacilitator geef je deze workshops bij diverse jongeren- en studentengroepen. Ook kun je ingezet worden bij bijvoorbeeld de promotie van de workshops, het coördineren van een campagne op een festival, of het ontwerpen van een nieuwe workshop.
Wat?
Bij oikosXplore zijn we continu op zoek naar enthousiaste studenten die ons team kunnen versterken. Lijkt het jou leuk om andere jongeren te betrekken bij internationale samenwerking? Vind jij het leuk om voor groepen te staan en heb je affiniteit met thema’s als eerlijke handel, interculturele communicatie en duurzame lifestyle? Solliciteer dan voor de functie als workshopfacilitator bij oikosXplore.
Ervaring met het geven van workshops en trainingen is een pré, maar niet noodzakelijk. Voordat je aan de slag gaat, geven we je een training. Ook krijg je tussentijds trainingen om je kennis en vaardigheden te vergroten. Wij bieden je een interessante en inspirerende omgeving om jezelf te ontwikkelen en geven je de kans om kennis te maken met diverse thema’s, werkvormen en groepen. Als facilitator ontvang je een vrijwilligersvergoeding.
Profiel workshopfacilitator
- Zelfstandig
- Creatief
- Affiniteit/ervaring met (een van) de thema’s van onze workshops
- Goede communicatieve vaardigheden
- Goede social media skills zijn een pré
- Ervaring met marketing en het bedrijfsleven is een pré
- Per maand ongeveer 10 uur beschikbaar voor minimaal een jaar
Waar?
OikosXplore is gevestigd in Utrecht, op 8 minuten lopen vanaf het Centraal Station. De workshops en activiteiten die wij aanbieden zijn op locatie en door het hele land.
Interesse?
Bij interesse in deze leuke vacature kun je jouw CV en motivatie uiterlijk 25 september mailen naar oikosXplore@stichtingoikos.nl. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Roos Lombo via 030-2361500.