Header

2 Secretari/e de Limbă Romänă, Agent Temporar (Gradul AST 1)

Group of the Progressive Alliance of Socialists & Democrats in the European Parliament

Brussels, Belgium

Sarcini:

Natura şi nivelul sarcinilor care vor fi de îndeplinit includ:

  • sarcini care necesită utilizarea competentă a diferitelor tehnici de secretariat, incluzând procesare word, precum şi utilizarea tehnologiei informaţiei pentru o bună desfăşurare a lucrului, poşta electronică, consultarea bazelor de date şi elaborarea de documente, precum şi managementul informaţiei;
  • procesare word în cel puţin două din limbile concursului (franceză, engleză, germană şi spaniolă) precum şi abilităţi de utilizare a calculatorului în ceea ce priveşte prezentarea de documente (punere în pagină, formatare, tabele), precum şi actualizarea regulată a paginilor de web, atât pe internet cât si pe intranet;
  • asigurarea sprijinului administrativ pentru organizarea de reuniuni, pregătirea de delegaţii, mentinerea contactului cu organizaţiile partenere etc., precum şi multe alte activităţi specifice: completarea de documente şi formulare poştale, administrarea agendei etc.;
  • activităţi administrative şi de organizare pentru care sunt furnizate un minim de instrucţiuni şi care necesită capacitate de analiza, metodă, discreţie, ordine şi spirit de echipă.

Candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

Să fie cetăţean al Uniunii Europene și mai trebuie să deţină:

  • diplomă de studii superioare sau
  • diplomă de bacalaureat, urmată de cel puţin trei ani de experienţă profesională relevantă.

Experienţa profesională în cadrul instituţiilor UE va fi luată în considerare.

Pe lângă limba română, candidaţii trebuie să cunoască foarte bine o limbă străină, precum şi să aibă bune cunoştinţe a unei a doua limbi străine, dintre: engleză, franceză, germană sau spaniolă.

Lucrul implică călătorii frecvente în interes de serviciu în afara oraşului Bruxelles, în special la Strasbourg.

Procedurile de selecţie vor fi pe bază de calificări şi teste. Candidaţii care vor reuşi vor fi recrutaţi ca agent temporar cu gradul AST 1. Va fi întocmită o listă de rezervă. Candidaţii de pe această listă vor fi eligibili pentru recrutare în funcţie de cerere şi de posturile vacante care vor apărea.

Cei interesaţi găsesc informaţiile necesare în "Nota de recrutare" de pe website-ul Grupului S&D din PE (www.socialistsanddemocrats.eu) împreună cu formularul de candidatură. Aceste documente pot fi obţinute, de asemenea, la cerere, de la Grupul S&D din Parlamentului European, Serviciul de Resurse Umane, 60 rue Wiertz, 1047 Bruxelles - Fax: +32 2 284 69 71 având ca referinţă AST 16/2011.

Instrucţiunile incluse în "Nota de recrutare" trebuie respectate foarte strict. Formularele de candidatură împreună cu documentele relevante trebuie trimise prin poştă, recomandat, având data trimiterii 13 ianuarie 2012 (data poştei).