Header

Medewerker Communicatie & PR


Communicatie & PR

De Nieuwe Liefde is een centrum voor debat, bezinning en poëzie in Amsterdam. Het is een initiatief van Huub Oosterhuis en geopend in februari 2011. De Nieuwe Liefde beweegt zich op het vlak van ethiek, filosofie, theologie, politiek, kunst en cultuur. De afdeling Marketing & Communicatie adviseert en faciliteert de publieksprogrammering, Nieuwe Liefde Academie, Nieuwe Liefde magazine, Zaalverhuur, Vrienden en in-house communicatie.
Wegens herindeling van de afdeling zijn wij per 1 juli 2013 op zoek naar: 
Medewerker Communicatie & PR m/v (0,8 fte)
Functie:
In deze veelzijdige functie zorg je dat de boodschap en activiteiten van De Nieuwe Liefde op de juiste manier worden uitgedragen, vormgegeven en bewaakt via gerichte interne en externe communicatie. Op die manier ben je medeverantwoordelijk voor de groei van de inhoudelijke bekendheid en online zichtbaarheid.
Op het gebied van communicatie en PR ben je het eerste aanspreekpunt. Je schrijft en verstuurt persberichten en onderhoudt contacten met pers en (media)partners. Je zorgt voor een passende invulling voor (barter)advertenties en genereert zoveel mogelijk free publicity. De wekelijkse nieuwsbrief en het onderhouden van de sociale media ligt ook in jouw handen. Daarbij is het niet alleen van belang om te informeren, maar ook om bestaande en nieuwe publieksgroepen te inspireren en motiveren. Creatieve en effectieve acties richting het publiek zijn aan jou besteed.
En tenslotte stuur je, als verantwoordelijke voor de ontwikkeling van alle communicatiematerialen, het ontwerpbureau aan en begeleid je drukwerk en distributie. In deze functie word je begeleid door, en leg je verantwoording af aan, het Hoofd Marketing & Communicatie.
Profiel:
• Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau (of gelijkwaardig door kennis/ervaring).
• Je hebt enkele jaren werkervaring (2-5 jaar) in het schrijven van persberichten, het uitzetten van acties, het aansturen van ontwerpbureaus en het ontwikkelen van communicatiematerialen.
• Je hebt affiniteit met de visie van De Nieuwe Liefde, en kennis van en belangstelling voor de actuele politieke, culturele en maatschappelijke agenda.
• Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, en werkt accuraat. 
• Je bent online bedreven (op het gebied van sociale media, online communicatie en bereik).
• Je hebt geen 9-5 mentaliteit en kan commercieel denken.
• Je bent enthousiast, creatief en representatief.
• Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
• Je hebt een goede kennis van Microsoft Office.
Wat bieden wij:
Een baan bij De Nieuwe Liefde staat garant voor een interessante en verdiepende werkplek in een groeiende organisatie. Je krijgt de mogelijkheid om samen te werken in een team van betrokken en gepassioneerde mensen. We bieden een marktconform salaris (€ 1.900 - € 2.400 o.b.v. fulltime) en interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede oudedagsvoorziening.
Werk jij met plezier mee aan het uitbouwen van De Nieuwe Liefde en voldoe je aan het beschreven profiel? Dan horen we graag van je. Stuur je schriftelijke sollicitatie (voorzien van motivatie en CV) uiterlijk donderdag 16 mei naaroeike.verheijen@denieuweliefde.com , t.a.v. Oeike Verheijen, Hoofd Marketing & Communicatie. Kijk voor meer informatie over De Nieuwe Liefde en onze activiteiten opwww.denieuweliefde.com . Vragen bij voorkeur per mail of eventueel telefonisch via 020-689 16 80.