Header

PRODUKTIONSINGENJÖR – PRODUKTIONSNÄRA KONSTRUKTION


Produktionsingenjör – produktionsnära konstruktion
På Sandvik Coromant är vi nyfikna, hängivna, personligt engagerade och vi tror på vårt företag och dess värderingar. Vår övertygelse är att kunskap utvecklas bäst när den delas och vi arbetar tillsammans med våra kunder för att båda parter ska nå framgång. Sandvik Coromant i Gimo, som är vår största tillverkningsenhet med ca 1500 anställda, är världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Våra kunder är metall-, bil- och flygindustrin och vi har siktet inställt på att möta marknadens ökande krav på nya produkter med precision och slitstyrka.
Vår avdelning, produktionsteknik för verktygstillverkning i Gimo, ansvarar för teknisk support och industrialisering av nya produkter i samarbete med våra utvecklingsavdelningar. Med ett arbetssätt baserat på Lean-principer och ett nära samarbete med den globala produktionsorganisationen har vi som mål att ständigt utveckla och förbättra produktionen, uppnå synergier och eftersträva gemensam kompetensutveckling. Vi söker nu en driven produktionsingenjör som vill arbeta tillsammans med oss för förverkliga detta och samtidigt säkerställa framtidens teknik. I tjänsten finns stor potential att själv påverka inriktningen och innehållet i arbetsuppgifterna vilket innebär goda möjligheter för dig att utmanas och växa i din tekniska kompetens, såväl som i din personliga utveckling, tillsammans med oss.
Arbetsuppgifter
Som produktionsingenjör inom produktionsnära konstruktion skapar, tolkar och förbättrar du produktionsritningar utifrån produktionens, kundernas och slutprodukternas krav, behov och önskemål. Du konstruerar olika typer av fixturer och utrustningar som hjälper oss att effektivisera produktionen och du ansvarar också för den praktiska upphandlingen av dessa. Utifrån din erfarenhet av konstruktion och ritningsläsning, och tillsammans med teamet, identifierar du vilka utmaningar som nya produkter skapar i produktionen och säkerställer korrekta underlag för en framgångsrik industrialisering av dessa produkter. I målet att intensifiera vårt samarbete med externa leverantörer har du en nyckelroll. Att utveckla vår verksamhetgenom förbättringsförslag med fokus på kostnadsbesparingar, förkortade ledtider, högre kvaliltet och hållbara lösningar i produktionen är också en stor del av din vardag och du har löpande kontakt med produktutveckling och våra systerfabriker världen över.
Din profil
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot konstruktion eller annat relevant område. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom konstruktion, med fördel produktionsnära konstruktion inom verkstadsindustri, och du har stor kunskap om ritningar och ritningshantering. Du har också goda kunskaper i Officepaketet, CAD-program och datasystem för konstruktion såsom NX eller Inventor. Då vi arbetar i en global miljö likväl som lokalt på plats i Gimo, talar och skriver du obehindrat både på svenska och engelska.
Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss, där noggrannhet, ansvarskänsla och struktur är utmärkande. Du utför ditt arbete systematiskt och självständigt genom att planera, organisera och dokumentera dina uppgifter. Samtidigt är din kreativitet och nyfikenhet något som verkligen speglar ditt sätt att initiera förbättringsförslag och bedriva utveckling inom relevanta områden. Du trivs i väl fungerande samarbeten och delar gärna med dig av både teoretiska och praktiska kunskaper inom konstruktion för att tillsammans med teamet nå bästa resultat och leverera hög kundservice. I rollen har du också ett omfattande kontaktnät i produktionskedjan där din goda kommunikationsförmåga är till stor hjälp.
Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering. En kultur där alla får bidra, tar tillvara på mångfalden.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Thomas Goecke, rekryterande chef, 0173-846 11
Fackliga kontaktpersoner
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, 0173-846 10
Välkommen med din ansökan senast 2016-08-29. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 345261.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Eva Ferner
Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.
Deadline: 29 Aug
Job-ID: 345261