Header

JUNIOR ACCOUNTS PAYABLE ACCOUNTANT

Sandvik Benelux B.V. is op zoek naar een:
Junior Accounts Payable Accountant
40 uur per week
Sandvik is een internationale industriële groep met geavanceerde toonaangevende producten in verschillende gebieden - gereedschappen voor het snijden van metaal, apparatuur en gereedschappen voor de mijnbouw en de bouwsector, roestvrij materialen, speciale legeringen, metalen en keramische weerstand materialen evenals processystemen. In 2015 had de groep ongeveer 46.000 medewerkers en vertegenwoordiging in 150 landen, met een jaarlijkse omzet van ongeveer 91 miljard SEK.
De Functie:
Voor de afdeling Finance te Schiedam is Sandvik Benelux BV op zoek naar een Junior Accounts Payable (A/P) Accountant. Als Junior A/P Accountant ben je onderdeel van een team van10 personen en ben je mede verantwoordelijk voor alle A/P taken voor 7 Sandvik ondernemingen verspreid over Nederland en België.
Samen met de collega’s van het A/P team ben je onder andere verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van het sub-grootboek crediteuren, de A/P masterdata en het accuraat en tijdig boeken en betalen van de leveranciersfacturen.
Daarnaast werk je aan het geautomatiseerde onkosten-declaratieproces (STAR management Tool) en controleer je de personeelsdeclaraties op volledigheid en juistheid. Indien nodig neem je contact op met de betreffende collega om hem/haar te informeren over eventuele onjuistheden en te wijzen op de te hanteren processen en instructies.
Alle leden van het Finance team zijn in meer of mindere mate betrokken bij de maandelijkse afsluiting en de rapportage aan het hoofdkantoor in Zweden.
Naast bovenstaande werkzaamheden worden ook de credit control (debiteurenbewaking) taken verdeeld over het team. Vele handen maken licht werk.
Jouw ambitie en die van Sandvik is het leveren van professionele en kwalitatieve A/P services. En om samen met je leidinggevende een competent en kwalitatief hoogwaardig A/P team neer te zetten dat zorg draagt voor het totale A/P pakket van alle Sandvik bedrijven in de Benelux.
Het volgen van opleidingen en cursussen behoort tot de mogelijkheden.
Een ‘jobdescription’, waarin de werkzaamheden en persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden worden beschreven is bij HRServices te verkrijgen.
Jouw Profiel
Je hebt een afgeronde MBA/HBO opleiding. Je hebt uitstekende kennis van het A/P proces en bij voorkeur up-to-date kennis van het voeren van een boekhouding en debiteurenbewaking. Daarnaast heb je uitstekende kennis van SAP en Excel. Wij zoeken een fijne collega die servicegericht is en in staat is om professioneel en accuraat te werken. Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands en je hebt aantoonbare ervaring in Accounts Payable. Minimaal 2 jaar werkervaring in een internationale onderneming met meerdere entiteiten is een must.
Contact Informatie
Als je op zoek bent naar een uitdagende en gevarieerde functie, dan kan je solliciteren op sandvik.com/career referentie #346623. Interne kandidaten kunnen solliciteren via het Sandvik Intranet.
Voor vragen kan je contact opnemen met HR Services, Hrservices.europe@sandvik.com, +31 (0)800 0222 018.
Deadline: 31 Oct
Job-ID: 346623