Header

Medewerker interne communicatie

Cordaid gelooft in een wereld zonder armoede en uitsluiting. Daar zetten we ons voor in, met hart en ziel. We staan voor kennis en talenten delen tussen Noord en Zuid, tussen boeren en bedrijfsleven, tussen activisten en beleidsmakers, voor verbinding waar armoede, conflict en uitsluiting mensen vernietigen en verscheuren. Ook staan we voor professionalisme, expertise en medemenselijkheid over alle grenzen heen, om het verschil te maken waar dat het hardst nodig is.

Hand in hand met 890 gedreven partnerorganisaties in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verbeteren wij structureel de levensomstandigheden van de armste en meest uitgesloten bevolkingsgroepen - de bottom billion. Dat doen we waar natuurrampen toeslaan, waar conflicten gemeenschappen verscheuren en waar onderontwikkeling gezinnen in de greep houdt van onmenselijke armoede. In Nederland presenteren wij ons onder de namen Cordaid, Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet, Cordaid Bond zonder Naam en Vastenaktie.

GELOOF JE ER OOK IN? WORD DAN EEN VAN ONS!


Wij zoeken voor onze afdeling Corporate Communicatie:

Medewerker interne communicatie

36 uur per week


De afdeling Corporate Communicatie is een ambitieuze en dynamische afdeling binnen Cordaid. Het doel van deze afdeling is Cordaid op de kaart zetten via de disciplines lobby, persvoorlichting, identiteitsbewaking en interne en externe communicatie. We juichen jouw eigen initiatief toe in het doorontwikkelen van de interne communicatie.

Functie-eisen
Jij bent
Enthousiast, ondernemend en resultaatgericht met aantoonbare kennis van communicatie. Je bent in staat alle communicatielijnen tussen Cordaid medewerkers onderling te leggen, zowel horizontaal, verticaal als diagonaal. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van de zeer diverse en veelomvattende informatiestromen binnen Cordaid naar effectieve interne communicatie.

We zoeken een creatieve spin in het web met een vlotte pen. Een stevige persoonlijkheid die overzicht houdt over een divers takenpakket en slagvaardig te werk gaat in een soms hectische omgeving; een generalist die in oplossingen denkt. Je zult verantwoordelijk zijn voor alle interne communicatie uitingen, zowel qua inhoud als vorm. Cordaid bevindt zich in een veranderingstraject. Als je ervaring hebt met veranderingscommunicatie is dit een pré.

Jij beschikt over
- kennis van (interne)communicatie op minimaal Hbo-niveau
- tenminste 4 jaar relevante werkervaring in een zelfstandige communicatiefunctie
- kennis van (interne) communicatiemiddelen en -technieken
- kennis en kunde om veelomvattende informatie te vertalen naar korte effectieve (kern)boodschappen en berichten
- goede advies en presentatievaardigheden
- uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
- omgevingsensitiviteit en stressbestendigheid
- teamgeest

Wij bieden
- een verantwoordelijke positie in een professionele organisatie.
- een afwisselende functie waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd.
- een wereldwijd opererende organisatie met aandacht voor diversiteit.
- goede secundaire arbeidsvoorwaarden
- een bruto maandsalaris van minimaal € 2450,- tot maximaal € 3780,- op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van relevante ervaringsjaren
- een functie voor vooralsnog één jaar, met mogelijkheid tot verlenging

Reageren op de vacature Medewerker interne communicatie?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan alle gestelde eisen, reageer dan vóór 5 december 2011 en laat jouw CV inclusief motivatie t.a.v. Edward de Ruiter HR adviseur, afdeling Human Resources o.v.v. vacaturenummer 42 achter op onze sollicitatiepagina

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je bellen met Sjef van der Lans, manager corporate communicatie, tel. 070-3136300 (algemeen nummer Cordaid).
Bezoek voor meer informatie over Cordaid onze website: www.cordaid.nl.