Header

Hivos Communicatiemedewerker LGBT project

Human Rights Watch en Hivos
Communicatiemedewerker LGBT project

Positie voor de periode van september 2012 tot en met augustus 2013
24- 32 uur per week
Deadline sollicitatie: 10 juni

Introductie
Om de kennis over de situatie van LGBT’s in Sub-Sahara Afrika te vergroten en ons werk op dit gebied te presenteren aan het Nederlandse publiek, zijn Hivos en Human Rights Watch op zoek naar een communicatiemedewerker voor een project over het beschermen en promoten van LGBT rechten in deze regio. Dit project is mogelijk dankzij een subsidie van de Nationale Postcode Loterij.

Taken
De communicatiemedewerker ontwikkelt en implementeert een communicatiestrategie die onder meer gericht is op het gebruik van sociale media en het genereren van free publicity. Daarnaast organiseer je evenementen waaronder een HRW- Hivos boot tijdens de Amsterdam Gay Pride 2013. Je bent verantwoordelijk voor de promotie van LGBT gerelateerde rapporten en persberichten in de Nederlandse media, en assisteert bij het ontwikkelen van multimedia zoals video’s en foto-essays. Verder ondersteun je de voorbereiding van updates voor op de website en ontwerp je advertenties. Je hebt zowel intern als extern een coördinerende functie en rapporteert aan Hivos en HRW.

Vereisten
Voor deze functie zoeken wij iemand met een relevante bachelor- opleiding en circa 3-5 jaar werkervaring als communicatiemedewerker, bij voorkeur in de non-profit sector. Je hebt ervaring met het creëren van communicatie- en marketingplannen die onder meer gericht zijn op het inzetten van sociale media en hebt aantoonbaar goede contacten binnen de LGBT gemeenschap. Je bent organisatorisch sterk en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Engels en Nederlands. Als communicatiemedewerker moet je in staat zijn onder hoge druk te werken en goed kunnen multitasken. Kennis en werkervaring op het gebied van internationale mensenrechten zijn een pre.

Wij bieden
Hivos en Human Rights Watch bieden een contract aan van september 2012 tot en met augustus 2013. Je bent werkzaam op het kantoor van Human Rights Watch in Amsterdam, en werkt 1 dag per week bij Hivos in Den Haag.

Stuur vóór 10 juni in het Engels een sollicitatiebrief, CV en geschreven tekst van maximaal 1 A4 als schrijfvoorbeeld naar devjobs@hrw.org, met als onderwerp “Communications Officer Ref DEV-12-1027-B”.