Header

Programma medewerker Campagne "Stop Kinderarbeid"

Hivos zoekt voor de campagne “Stop Kinderarbeid – School, de beste Werkplaats” (SKA) een parttime

Programma medewerker

voor 32 uur per week voor bepaalde tijd

In de periode 2012-2015 werkt Stop Kinderarbeid met steun van de Nationale Postcodeloterij (NPL) en in samenwerking met lokale partners aan het programma “Omar’s Droom”: het uitbreiden en versterken van child labour free zones in Afrika.

Waar ligt je verantwoordelijkheid?

Als programma medewerker werk je nauw samen met de Nederlandse Campagnepartners en de regiokantoren van Hivos en met de andere collega’s in het SKA - team. Je beoordeelt de aanvragen van partners en onderhoudt de relatie met partners, experts, donoren en andere relevante actoren. Daarnaast zorg je voor de administratie en rapportage van de projecten. Je zet je actief in voor het beïnvloeden van (inter)nationaal beleid op het gebied van het uitbannen van Kinderarbeid. Je organiseert Zuid- Zuid uitwisseling, kennisdeling en capaciteitsversterking van lokale organisaties. Je werkt resultaatgericht en onderneemt initiatieven om de kwaliteit en de impact van het programma te bevorderen.

Wat heb je hiervoor nodig?

Je hebt een relevante opleiding op WO- niveau afgerond. Als Programma medewerker heb je gedegen kennis van- en aantoonbare ervaring (van minimaal 3 jaar) met partnerbeheer en internationale beleidsbeïnvloeding opgedaan, bij voorkeur deels in Ontwikkelingslanden. Je hebt inzicht in en ervaring met politieke processen en weet deze kennis te benutten in je werk. Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels en zo mogelijk ook het Frans. Je onderschrijft de doelstellingen van Hivos en weet deze met enthousiasme uit te dragen.

Wat krijg je hiervoor?

Een inspirerende werkomgeving in een internationaal georiënteerde organisatie. Een functie waarbij je op een praktische wijze kunt bijdragen aan het versterken en uitbreiden van (steun voor) child labour free zones in Afrika en wereldwijd. Je krijgt een aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Je salaris bedraagt bruto maximaal € 3.716,43,-- bij een 32-urige werkweek. Reiskostenvergoeding conform de Hivos Rechtspositieregeling. Opname in het pensioenfonds voor Zorg & Welzijn.

Wil je nog meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sofie Ovaa, coördinator campagne SKA, telefoon 070- 376 55 00.

Direct reageren?

Stuur dan een sollicitatiebrief en CV met code 1205551-09 vóór 1 juli aanstaande naarjobs@hivos.nl

'Stop Kinderarbeid - School is de beste werkplaats' (SKA) is een internationale campagne van de Alliance 2015, gecoördineerd door Hivos en in Nederland uitgevoerd door de Algemene Onderwijsbond (AOb), FNV Mondiaal, ICCO & Kerk in Actie, de Landelijke India Werkgroep (LIW) en Stichting Kinderpostzegels Nederland, in samenwerking met lokale organisaties in ontwikkelings-

landen. SKA heeft als doel het uitbannen van álle vormen van kinderarbeid en het verzorgen van regulier dagonderwijs voor kinderen tot tenminste 15 jaar. De campagne roept consumenten, overheden, internationale organisaties en bedrijven op zich actief in te zetten tegen kinderarbeid en deel uit te maken van de oplossing. Voor meer informatie:www.stopkinderarbeid.nl

Ontwikkelingsorganisatie Hivos handelt vanuit humanistische waarden. Samen met lokale maatschappelijke organisaties in ontwikkelingslanden werkt Hivos aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Daarin hebben burgers - vrouwen en mannen - gelijke toegang tot middelen en kansen voor ontwikkeling.

Bij Hivos werken in totaal 241 mensen, waarvan 133 op het hoofdkantoor in Den Haag. Hivos kent regiokantoren in Zimbabwe, Kenia, India, Indonesië, Costa Rica en Bolivia. Voor meer informatie: www.hivos.nl