Header

Program Officer International Capacity Building CHOICE


Stichting CHOICE for Youth and Sexuality is een jongerenorganisatie die volledig bestaat uit jongeren tussen de 16 en 28 jaar. CHOICE komt wereldwijd op voor het recht van jongeren om een eigen keuze te maken over seksualiteit en het wel of niet krijgen van kinderen. Youth advocates van CHOICE zetten zich in voor seksuele en reproductieve rechten van jongeren middels nationale en internationale beleidsbeïnvloeding en internationale capaciteitsopbouw.
Stichting CHOICE for Youth and Sexuality zoekt per februari/maart 2013 een
Program Officer International Capacity Building (32 uur per week)
Ons internationale capaciteitsopbouwprogramma is gericht op het ondersteunen van de ontwikkeling van jongerenorganisaties die zich inzetten voor de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) van jongeren, voornamelijk in Afrika en Azië. Het doel van dit programma is dat deze organisaties op een duurzame en onafhankelijke wijze kunnen bijdragen aan SRGR van jongeren op nationaal (en internationaal) niveau, voornamelijk door middel van jongerenparticipatie en lobby.
Dit programma bestaat uit capaciteitsopbouw trainingen aan de (staf)leden van de partnerorganisaties en het steunen van projectvoorstellen. Daarnaast bieden wij technische ondersteuning en trekken we samen op bij activiteiten, zoals beleidsbeïnvloeding bij VN conferenties. CHOICE is dit programma begonnen in 2006 en wij zijn momenteel werkzaam met partners in Malawi, Indonesië, India (per 2013), Kenia en Ethiopië. Ons capaciteitsopbouwprogramma wordt uitgevoerd in samenwerking met een alliantie van internationale, lokale en Nederlandse organisaties (waaronder Rutgers WPF, AMREF, dance4life, IPPF, STOP AIDS NOW! en Simavi).
Functieomschrijving
Als Program Officer International Capacity Building ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en managen van het Internationale Capaciteitsopbouw Programma. Onder je verantwoordelijkheden vallen onder meer:
  • Het uitvoeren en managen van het Internationale Capaciteitsopbouw Programma
    • Onderhouden van contacten met nationale en internationale partnerorganisaties
    • Begeleiden partners bij het opstellen van de planning, het budget en rapportages
    • Bieden van technische ondersteuning aan partners bij het uitvoeren van hun projectvoorstellen
    • Bijdragen aan de ontwikkeling van trainingsmodules
    • Ondersteunen van youth advocates (vrijwilligers) bij het voorbereiden en uitvoeren van capaciteitsopbouw trainingen
  • Fondsenwerving voor CHOICE:
    • Opstellen van subsidieaanvragen voor het Internationale Capaciteitsopbouw Programma
  • Deelname aan relevante (interne en externe) bijeenkomsten, bijvoorbeeld het vertegenwoordigen van CHOICE binnen overlegstructuren van de bovengenoemde alliantie.
De Program Officer legt verantwoording af aan de Executive Director, en werkt nauw samen met de Partnerships Officer, het bestuur, de youth advocates en stagiairs.
Profiel
Als Program Officer International Capacity Building onderschrijf je het handvest van CHOICE en zie je jongeren/vrijwilligers als gelijkwaardige partners. Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau en hebt aantoonbare ervaring met programmamanagement en hebt affiniteit met internationale samenwerking, SRGR en/of jongerenparticipatie. Ervaring met fondsenwerving en het geven van trainingen is een pre.
Daarnaast beschik je over:
·         Uitstekende communicatieve vaardigheden;
·         Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift;
·         Goede organisatorische vaardigheden;
·         Uitgebreide kennis van MS Office;

Je bent:
·         Stressbestendig en in staat om meerdere projecten tegelijkertijd uit te voeren
·         Een team-player
·         Initiatiefrijk
·         Resultaatgericht en accuraat
·         Innovatief en creatief
·         Flexibel en bereid om incidenteel ‘s avonds en in het weekend te werken
Wij bieden een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging en een maandsalaris tussen €2.094,- en €2.330,- bruto op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van de geboden relevante (professionele) werkervaring. Daarnaast biedt stichting CHOICE een uitdagende werkomgeving en de mogelijkheid om internationale werkervaring op te doen.
Reacties
Een schriftelijke sollicitatie met CV kun je, vóór 14 januari 2013, sturen naar: Stichting CHOICE for Youth and Sexuality, t.a.v. Laura Lasance, Oudenoord 176 – 178, 3513 EV Utrecht of per email naar lauralasance@choiceforyouth.org.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.choiceforyouth.org of neem contact op met Laura Lasance via e-mailadres lauralasance@choiceforyouth.org of telefonisch via 030-2393861.
We moedigen vooral kandidaten onder de 26 jaar aan om te solliciteren.