Header

Programme officer Healthcare

Cordaid gelooft in een wereld zonder armoede en uitsluiting. Daar zetten we ons voor in, met hart en ziel. We streven naar een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin ieder mens telt. We staan voor kennis en talenten delen tussen Noord en Zuid, tussen boeren en bedrijfsleven, tussen activisten en beleidsmakers. Waar armoede, conflict en uitsluiting samenlevingen verscheuren, verbinden wij mensen en gemeenschappen. Ook staan we voor professionalisme, expertise en medemenselijkheid over alle grenzen heen, om het verschil te maken waar dat het hardst nodig is.
Hand in hand met ruim 800 gedreven partnerorganisaties in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verbeteren wij structureel de levensomstandigheden van de armste en meest uitgesloten bevolkingsgroepen - de bottom billion. Dat doen we waar natuurrampen toeslaan, waar conflicten gemeenschappen verscheuren en waar onderontwikkeling gezinnen in de greep houdt van extreme armoede. In Nederland presenteren wij ons onder de namen Cordaid, Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet en Cordaid Bond zonder Naam.

Voor de Cordaid unit Healthcare zijn we op zoek naar een
Programme officer (32 uur)
Healthcare is het onderdeel van Cordaid dat zich richt op het verbeteren van de kwaliteit en de toegang tot gezondheidszorg in voornamelijk fragiele staten en conflictgebieden. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar gezondheid voor vrouwen en het tegengaan van moeder en kind sterfte. Er werken 28 mensen in Den Haag aan projecten in 15 landen in Afrika, Azië en Midden Amerika.
Wat je doet
Je werkt op het gebied van gezondheidzorg in Afrikaanse landen. Je werkt nauw samen met de programma managers, financial officers en partnerorganisaties. Je beoordeelt projectvoorstellen en rapportages. Je zorgt voor de kwaliteit van financieringsbesluiten en de administratieve afhandeling. Je verzorgt de content voor verschillende communicatie-activiteiten. Je coördineert activiteiten op gebied van capaciteitsversterking van partnerorganisaties.

Wie je bent
• Je hebt kennis van ontwikkelingssamenwerking en gezondheidszorg op WO niveau.
• Je hebt kennis en ervaring op het gebied van performance based financing en sexual & reproductive health.
• Je hebt minimaal 2 jaar relevante ervaring in ontwikkelingssamenwerking bij voorkeur in Afrika.
• Je beheerst Engels en Frans uitstekend.
• Je bent een ondernemende, probleemoplossende en flexibele persoonlijkheid.
• Je bent een doortastende teamspeler.

Wat wij bieden
• een verantwoordelijke positie in een professionele organisatie;
• een afwisselende functie waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd;
• een wereldwijd opererende organisatie met aandacht voor diversiteit;
• goede arbeidsvoorwaarden;
• een bruto maandsalaris van minimaal € 2800,- tot maximaal € 4200,- op basis van een 36-urige. werkweek, afhankelijk van relevante ervaringsjaren;
• een functie vooralsnog voor 1 jaar met mogelijkheid voor verlenging, start zo spoedig mogelijk.

Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan alle gestelde eisen, reageer uiterlijk vóór 8 april door middel van de ‘’solliciteren’’ knop op http://www.cordaid.org/nl/over-ons/werken-bij-cordaid/vacatures/, t.a.v. Edward de Ruiter, HR adviseur. Een e-assesment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Voor informatie over de functie kun je bellen met Edward de Ruiter, op tel. 070-3136300 (algemeen nummer Cordaid). Bezoek voor meer informatie over Cordaid onze website:www.cordaid.org
Let op: Alle sollicitaties worden regelmatig bekeken en in verband met de spoed van deze vacature kan de functie worden aangeboden voordat de sluitingsdatum is verstreken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld