Header

Financieel administratief medewerker


Meer dan werk

Wij zoeken mensen die staan voor collegialiteit en samenwerken

Sterke en representatieve landbouworganisaties zijn onmisbaar voor de bevordering van democratie, voor een betere inkomensverdeling en voor de economische ontwikkeling van een land. In ontwikkelingslanden wonen en werken veel mensen op het platteland. Zij kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan deze ontwikkelingen. Agriterra kiest voor plattelandsbewoners die zich hiervoor inzetten. We doen dit vanuit de overtuiging dat zij hun ontwikkeling zelf ter hand kunnen nemen en dit het best kunnen doen door zich te organiseren. Want samen sta je sterk.
Wij zijn per direct op zoek naar één

Financieel-administratief medewerker m/v

voor ons team “lokaal ondernemerschap van boeren”.
Door samen te werken met collega boeren en boerinnen en andere partijen in de keten maak je je bedrijf sterk. Het team ‘Lokaal Ondernemerschap’ versterkt standsorganisaties en coöperaties in het bevorderen van samenwerking onder hun leden op het gebied van productie en vermarkting, met als doel boerenbedrijven winstgevend te maken en de zeggenschap van leden te vergroten. Standplaats: Arnhem.
Parttime aanstelling  (0,7 fte) voor een jaar met daarna mogelijkheid tot vaste aanstelling.
Agriterra (www.agriterra.org) is opgericht door de gewestelijke Land- en Tuinbouw-organisaties en LTO-Nederland, de plattelandsvrouwenorganisaties, het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en de Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw (NCR). Via Agriterra werken deze organisaties internationaal samen met vergelijkbare organisaties in landen in ontwikkeling. Agriterra ondersteunt met mensen en middelen de opbouw van plattelandsledenorganisaties in ontwikkelingslanden en de economische bedrijvigheid die men daar opzet.
 

Functieomschrijving

Als financieel-administratief medewerker werk je onder directe verantwoordelijkheid van de teammanager. Je levert een bijdrage aan de realisering van de hoofddoelstellingen van Agriterra: versterken van plattelandsledenorganisaties en bevorderen van econo-mische initiatieven. Je bent verantwoordelijk voor de financiële kant van de projecten en levert zo een bijdrage aan de procedureel correcte afwikkeling van projecten, dienstreizen en evenementen. Verder draag je bij aan het up-to-date houden van ons digitale projectvolgsysteem (www.agro-info.net). Het betreft een kantoorfunctie.
De financieel-administratief medewerker:
• zorgt voor de financiële, administratieve en procedurele voorbereiding en afwikkeling van de projecten, dienstreizen en evenementen.
• stelt projectplanning, liquiditeitsplanning, contracten, betalingsverzoeken en begeleidende correspondentie op.
• bereidt betalingen voor en verstrekt informatie hierover aan relaties.
• beoordeelt de financiële aspecten van rapportages.
• ondersteunt de relatiebeheerder in het analyseren en beoordelen van rapportages, jaarrekeningen en audit rapporten.
• actualiseert het projectvolgsysteem, incl. redactie van rapportages.
• bewaakt termijnen en kritische momenten in de afwikkeling van de contracten.
• ontwikkelt een bepaald specialisme (bijvoorbeeld fraudeonderzoek, boekhoudcontrole) .

Functie-eisen

Heb je:
• een afgeronde HBO Business Administration of gelijksoortige opleiding.
• minstens twee jaar praktijkervaring in een projectsituatie in een ontwikkelingsland (ervaring met logical frameworks).
• aantoonbare ervaring in contractbeheer, budgetbewaking en kennis van de opzet van jaarrekeningen.
• goede beheersing van de gangbare computerapplicaties in het bijzonder Excel
• vaardigheid in het gebruik van geautomatiseerde gegevensverwerking
• goede beheersing van Franse taal naast het Nederlands en Engels. Kennis van andere talen (bv. Spaans) strekt tot aanbeveling.
• Redactionele vaardigheden
• affiniteit met internationale samenwerking en plattelandsledenorganisaties.
Als je deze vragen met ja kunt beantwoorden dan ben je wellicht de medewerker die we zoeken.
Aangeboden
Salarisindicatie: Schaal 10. Agriterra volgt voor haar Rechtspositieregeling en salaris-schalen de CAO Welzijn.

Sollicitatie

Agriterra
t.a.v. Mevr. Annemarie Dresen
Postbus 158
6800 AD Arnhem
tel:  026 4455445
fax:  026 4455978
e-mail: dresen@agriterra.org
Informatie over de functie kun je ook inwinnen bij Frank van Dorsten, teammanager, e-mail: vandorsten@agriterra.org of via hetzelfde telefoonnummer.

Reageer zo spoedig mogelijk, maar voor 17 mei 2013. De eerste sollicitatie¬gesprekken vinden plaats in week 21 (20-24 mei 2013). Vermeld bij je sollicitatie "financieel-administratief medewerker" met het medium waar je de advertentie aantrof.


Samenwerken is de kracht van Agriterra