Header

Campagneleider Duurzaam Voedsel


Milieudefensie voert campagne voor een kleinere voetafdruk van onze voedselconsumptie en voor een duurzamere landbouw: een landbouw die natuurwaarde maakt in plaats van aantast. We streven naar regionale productie en voeding, het uitfaseren van het gebruik van kunstmest en landbouwgif, het eerlijk delen van beschikbare hulpbronnen wereldwijd en het veiligstellen van vruchtbare bodems voor het voeden van komende generaties.

Milieudefensie is op zoek naar een campagneleider Duurzaam Voedsel (v/m) voor 0,8 ft


Wat doet een campagneleider bij Milieudefensie?
De campagneleider behaalt milieuresultaat binnen het thema Duurzaam Voedsel en coördineert de activiteiten van de verschillende campaigners (inhoudelijk medewerkers, communicatie- en achterbanmedewerker). Alles binnen het kader van het meerjarenbeleid waarin Milieudefensie streeft naar het regionaliseren van de Nederlandse voedselproductie. De campagneleider zet de strategie uit en treedt op als woordvoerder. Daarmee geeft zij/hij Milieudefensie een gezicht in de buitenwereld op het gebied van Duurzaam Voedsel.

Wij zoeken een campagneleider met:
  • een aansprekende visie op verduurzaming van de voedselproductie en de landbouw. Je weet mensen ermee te enthousiasmeren.
  • een uitgebreid netwerk binnen de landbouwsector en ervaring met beïnvloeding van politieke besluitvorming op dit thema.
  • oog voor het team en de teamleden. Je kunt intern en extern leiderschap tonen.
  • lef en je hebt ervaring met campagnevoeren. Je hebt een visie op het betrekken van onze achterban (leden, donateurs, vrijwilligers). Je werkt mee om dit op  innovatieve wijze in te bedden in onze campagnes.
  • ervaring met resultaatgericht en planmatig werken.  
  • ervaring met schriftelijke- en mondelinge perscontacten en woordvoering.
  • kennis van en de bereidheid om actief externe financiering te zoeken voor de projecten van Milieudefensie.

Wat hebben wij te bieden?  
  • Betrokken collega's in een enthousiast team.
  • Een inspirerend internationaal netwerk (Friends of the Earth International).
  • Een informele en idealistische werkomgeving.
  • Een werkplek in hartje Amsterdam.

De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar. Het salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de € 3.208,- en € 4.512,- bij een fulltime dienstverband.

Meer informatie:
Sandra Ball, manager campagnes Milieudefensie, tel: 020 5507431.
Reacties met motivatie vóór 5 juni, a.s. naar solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacature 'Campagneleider Duurzaam Voedsel'.

In verband met de vakantieperiode vinden de sollicitatiegesprekken pas plaats op 5 en 11 juli. U hoort vóór 18 juni a.s. of u bent uitgenodigd voor een gesprek.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet.