Header

Projectmedewerker Energiesnelweg /Wind en Draagvlak

Vereniging Milieudefensie en Natuur & Milieu zoeken voor het programma Drie keer groener: de duurzame Energiesnelweg A15

Projectmedewerker Energiesnelweg /Wind en Draagvlak

(0,8 fte)

Dit programma is beeldbepalend voor het autorijden van de toekomst en geeft een belangrijke impuls aan elektrisch rijden in Nederland. De A15 wordt hét symbool van duurzame, innovatieve mobiliteit. We inspireren 40.000 mensen om elektrisch te rijden op uitsluitend wind- en zonne-energie. Voor de realisatie van dit innovatieve programma heeft de Nationale Postcode Loterij een bedrag van € 4.5 mln. beschikbaar gesteld. Het programma is een samenwerkingsverband van Milieudefensie, Natuur & Milieu en marktpartijen. De uitvoering van het programma is van strategisch belang voor de organisaties en heeft door zijn omvang grote, externe zichtbaarheid en uitstraling op internationaal niveau.

Je werkzaamheden: Het projectteam Wind en Draagvlak, is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een strategie en het opstellen en uitvoeren van een plan voor het betrekken en mobiliseren van omwonenden, gebruikers en bestuurders bij het project Energiesnelweg A15 en in het bijzonder bij de realisatie van windparken langs de A15. In het team ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van de projectplannen, het bewaken van en rapporteren over de voortgang en de daaruit voortvloeiende activiteiten. Je coördineert evenementen, werft, ondersteunt en mobiliseert vrijwilligers/sympathisanten. Je verzorgt de inhoudelijke informatievoorziening van en naar projectleden en voorziet hen van relevant onderzoeksmateriaal, rapporten en wetgeving.

Je profiel: HBO opleiding op het gebied van Mobiliteit, Milieukunde of Projectmanagement met relevante ervaring Aantoonbare ervaring met projectmatig werken, het opstellen van projectplanningen, het bewaken van de voortgang en daarover helder mondeling en schriftelijk kunnen rapporteren Kennis van en ervaring met participatie en/of inspraak trajecten Het enthousiasmeren, stimuleren en mobiliseren van groepen Ervaring met het werken met vrijwilligers Organisatorische vaardigheden

Ons aanbod: Wij bieden inspirerende werkomgeving en een spilfunctie in het projectteam wind/draagvlak. De standplaats is Amsterdam. Een arbeidsovereenkomst voor 3,5 jaar. Het salaris is passend voor onze organisatie en bedraagt minimaal € 2.451,= en maximaal € 3.293,= bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 37,5 uur per week. Inschaling is afhankelijk van ervaring.

Meer informatie bij: Andrea Zierleyn, manager Actief bij Milieudefensie via telefoonnummer 020 550 73 00. Reacties uiterlijk voor 17 juni a.s. naar solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacature ‘Projectmedewerker Energiesnelweg’. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.