Header

TREASURY ACCOUNTANT


FINANSIELL STRUKTUR & ENGAGERAD SERVICE?
VI GILLAR DET MED DIG
Ekonomifunktionen inom Sandvik Group täcker allt från affärsekonomi till investerarrelationer och skatter, vilket gör den unik och full av utmaningar. Vår ambition är tydlig - vi förklarar vad siffrorna egentligen betyder. Med en global spelplan och lokal närvaro erbjuder vi vårt stöd till organisationen samtidigt som vår globala ekonomiakademi hjälper dig att bygga nätverk och utveckla din kompetens för framtiden.
Country Finance Sweden är landets centrala funktion för ekonomitjänster samt affärspartner för Sandviks verksamhet i Sverige. För att skapa en ekonomiavdelning där vi effektiviserar centrala ekonomiprocesser och stärker Sandviks affärsområden på global nivå fortsätter vi nu utvecklingen mot en mer enhetlig och strategisk organisation. Group Services inom Country Finance Sweden arbetar med det övergripande ansvaret för hela kundreskontraflödet och bistår med expertiskunskap gällande dess transaktionella hantering. Utöver detta omfattas även ansvarsområdet av betalningsprocesser, avstämningar, interna mellanhavanden och factoring för de svenska bolagen inom koncernen. Vi är ett team om tio personer och till vår dynamiska miljö söker vi nu en Treasury Accountant med stor vilja och energi till att förbättra och påverka.
Arbetsuppgifter
Som Treasury Accountant är du koordinator för flertalet svenska bolag gentemot Sandvik Treasurys olika funktioner såsom Cash Management och Front Office. Du ansvarar bland annat för likviditetshantering, factoring-processen samt avstämningar, betalningar och bokslutsrelaterade aktiviteter. I ditt dagliga arbete säkerställer du att policys, förordningar och regleringar gällande Treasury-frågor följs på lokal nivå samt ansvarar för kassaflöden, administration och likviditetsplanering. Du arbetar aktivt med att identifiera och hantera finansiella risker, inklusive valutarisker samt cashpooling för samtliga bolag i Sverige. I rollen har du nära kontakt med nationella och internationella Sandvikbolag samt våra externa partners.
Din profil
Vi söker dig som har en akademisk examen i ekonomi, alternativt har du annan relevant utbildning i kombination med omfattande erfarenhet från finans eller bank. Minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter med bred kunskap inom cash management och olika banksystem är viktigt för att lyckas i rollen. Det är meriterande om du har erfarenhet från att arbeta i affärssystem såsom SAP och dina kunskaper i svenska och engelska är goda, både i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är engagerad och målmedveten – alltid med utmärkt service i fokus. Med din positiva inställning och din öppna attityd kommunicerar du enkelt med kunder och kollegor och i ditt flexibla arbetssätt har du inga problem med att hantera många ärenden samtidigt. Du är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ samtidigt som du är en sann lagspelare som trivs med att tillhöra ett team. För att trivas hos oss ser vi också att du är analytisk, noggrann och strukturerad med ett stort intresse för förbättringsarbete.
Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering. En kultur där alla får bidra, tar tillvara på mångfalden.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Fredric Lagerström, rekryterande chef, 026-26 08 95
Fackliga kontaktpersoner
Glenn Holm, Ledarna, 026-26 38 09
Per Hedman, Unionen, 026-26 50 14
Anna Klasson, Akademikerföreningen, 026-26 55 75
Välkommen med din ansökan senast 2016-05-24. Läs mer om Sandvik och ansök via www.sandvik.se/karriar, jobb-id: 344620.
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Irené Sveen
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden – verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2015 cirka 46 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 91 miljarder SEK.
Deadline: 24 May
Job-ID: 344620