Header

Adviseur duurzaamheid


Bij de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) zijn wij voor het team Duurzaamheid van de afdeling Expertise tijdelijk, op basis van een payrollconstructie, op zoek naar een:

Adviseur duurzaamheid (32-36 uur)
Tijdelijk: juni t/m december 2016


Het team Duurzaamheid bestaat uit 10 mensen en werkt aan duurzaamheid en natuur- en milieueducatie.

De functie
Met ons team ondersteunen we onze klantgemeenten en provincie bij het uitvoeren van duurzaamheidsbeleid. Ook voeren we regionale projecten uit voor meerdere klanten. We werken met zogenaamde duurzaamheidsambassadeurs, die voor een of twee gemeenten als spin in het web opereren en de werkzaamheden coordineren en bewaken. Jouw taak is om zelfstandig naast een of meerdere ambassadeurs projecten uit te voeren. Je zult ook ten minste een dagdeel per week op locatie bij de desbetreffende gemeente(n) aan de slag gaan.

De inhoud van het werk is divers en betreft bijvoorbeeld:
  • het organiseren van een aanpak voor de energetische verbetering van de particuliere woningbouw in een wijk;
  • een intern adviestraject bij een gemeente om duurzaamheid een volwaardige plaats te geven in een ander werkveld zoals Ruimtelijke Ordening;
  • het aanbesteden van een concessie voor elektrische laadpalen;
  • het stimuleren van verduurzaming van sportaccommodaties;
  • het enthousiasmeren van het lokale bedrijfsleven om bij te dragen aan de regionale energietransitie.

Wat verwachten wij?
Je hebt:
  • een HBO/WO werk- en denkniveau;
  • minimaal drie jaar relevante werkervaring;
  • kennis van duurzaamheid in de breedte en van klimaat en energie in het bijzonder;
  • een goede bestuurlijke en organisatiesensitiviteit.

Je hebt verder laten zien dat je zelfstandig een project in goede banen kunt leiden, binnen budget en planning. Je bent vaardig in het opbouwen en het onderhouden van relaties en je weet de ODMH en onze advisering 'op de kaart te zetten'. Je signaleert tijdig knelpunten en draagt oplossingen aan. Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Bekendheid met de regio Midden-Holland en de gemeentelijke organisaties in de regio, ervaring met besluitvormingsprocessen bij gemeenten en kennis van en ervaring met communicatie en/of marketing is een pre. 

Ons aanbod
Wij bieden een veelzijdige en interessante functie in een betrokken en professionele organisatie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal EU 4.105,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Het betreft een tijdelijke functie op basis van een payrollconstructie. Verlenging behoort tot de mogelijkheden. 

Informatie
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Marcel Langeveld, teamleider Duurzaamheid, telefoonnummer 088-545 02 93 / 0613-43 67 11. Voor inlichtingen over de procedure kun je contact opnemen met Liesbeth van der Poel, P&O adviseur, telefoon nummer 088-5450371.

Een gemotiveerde sollicitatiebrief en CV kun je tot en met woensdag 1 juni 2016 richten aan Liesbeth van der Poel via deze link. De selectiegesprekken staan gepland op 13 juni 2016.

Werken bij de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) betekent: werken in een jonge en ambitieuze overheidsorganisatie, goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een breed takenpakket waar groei in zit. Maar ook: bijdragen aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving in de regio Midden-Holland. Voor meer informatie kijk op www.odmh.nl.

De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doen we door milieutaken en bouw- en woningtoezicht-taken uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. 

WWW.ODMH.NL

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Gouda, Tijdelijk, Interim, Consultant Duurzaamheid, Overheid.