Header

Junior Medewerk(st)er


Stichting Max Havelaar is de Nederlandse keurmerkorganisatie voor Fairtrade. Het internationale Fairtrade Keurmerk garandeert rechtvaardige handelsvoorwaarden voor  boerenorganisaties en plantages in ontwikkelingslanden. Zij op hun beurt vertalen de extra inkomsten uit Fairtrade in sociale vooruitgang en versterkte organisatie, verduurzaming van de productie en betere bedrijfsvoering. Via Fairtrade helpen consumenten om de armoede in de wereld terug te dringen.

In 2013 vieren we ons 25 jarig bestaan. Max Havelaar is sinds haar oprichting in 1988 uitgegroeid tot  een wereldomspannend certificatiesysteem  dat boerenorganisaties, arbeidersgroepen, bedrijven en consumenten in meer dan 100 landen met elkaar verbindt via eerlijke handelsketens. De marktwaarde van de Fairtrade gecertificeerde producten bedroeg in 2011 € 4,9 miljard, met bovenop een faire prijs een overdracht van € 65 miljoen aan ontwikkelingspremie voor onze partners in het zuiden.


In verband met de extra drukte in ons jubileumjaar is op de afdeling Ontwikkelingsrelaties (OWR) ruimte voor een Junior Medewerk(st)er

Werkveld en functie
Op de afdeling OWR behartigen drie mensen de ontwikkelingsinhoudelijke kant van het werk rond het Fairtrade Keurmerk in Nederland. OWR zorgt voor achtergrondinformatie en impactstudies, werkt aan ketenontwikkeling, zet innovatieve programma’s op met gelijkgestemde organisaties en onderhoudt producentenrelaties. OWR werkt nauw samen met Europese zusterorganisaties en het Fairtrade hoofdkantoor in Bonn.

Op de nieuwe medewerk(st)er wachten de volgende taken.

• Logistieke en organisatorische assistentie (bijeenkomsten, reizen, verzendingen etc.)
• Datazoekwerk en –systematisering t.b.v. ketenontwikkeling
• Vertaalwerk, als dat zo uitkomt
• Informatievergaring t.b.v. specifieke publicaties en projecten
• Schriftelijke input leveren voor specifieke publicaties
Het gaat om een arbeidsverband van 4 dagen, in principe voor de duur van een jaar.
Wie zoeken wij
• Je bent afgestudeerd in een studierichting die georiënteerd is op internationale vraagstukken. Je focus ligt bij de positie van kwetsbare groepen en je hebt tijdens of na je studie al werkervaring in het buitenland opgedaan.
• Je ziet niet op tegen praktisch werk en bent daar handig in. Je instelling is servicegericht. Met computers kun je uitstekend uit de voeten.
• Voor ontwikkelingspolitieke discussies loop je warm en je bent goed bekend met  de trends, de issues en de standpunten in het Nederlandse debat.
• Je hebt een analytische geest en een soepele pen. Je schrijft zowel precies als toegankelijk en bent goed in staat complexe teksten tot hun essentie terug te brengen.
• De Engelse taal ben je uitstekend meester, in woord en geschrift. Kennis van Spaans en Frans is een duidelijke pré.
Reactie
Stuur je sollicitatie s.v.p. vóór 23 februari per email naar secretariaat@maxhavelaar.nl.  Wij rekenen op een korte, bondige brief met een cv. Sollicitatiegesprekken zijn voorzien voor 5 en 7 maart a.s.
Meer informatie over Stichting Max Havelaar en Fairtrade International is te vinden opwww.maxhavelaar.nl en www.fairtrade.net . Vragen over de functie? Bel op 11 februari met Fenny Eshuis (030-2337086) of op 14 februari met Alien Huizing (030-2337080). Beide keren ’s middags.