Header

Lobbyist Security and Justice

Cordaid gelooft in een wereld zonder armoede en uitsluiting. Daar zetten we ons voor in, met hart en ziel. We streven naar een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin ieder mens telt. We staan voor kennis en talenten delen tussen Noord en Zuid, tussen boeren en bedrijfsleven, tussen activisten en beleidsmakers. Waar armoede, conflict en uitsluiting samenlevingen verscheuren, verbinden wij mensen en gemeenschappen. Ook staan we voor professionalisme, expertise en medemenselijkheid over alle grenzen heen, om het verschil te maken waar dat het hardst nodig is.
Hand in hand met ruim 800 gedreven partnerorganisaties in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verbeteren wij structureel de levensomstandigheden van de armste en meest uitgesloten bevolkingsgroepen - de bottom billion. Dat doen we waar natuurrampen toeslaan, waar conflicten gemeenschappen verscheuren en waar onderontwikkeling gezinnen in de greep houdt van extreme armoede. In Nederland presenteren wij ons onder de namen Cordaid, Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet en Cordaid Bond zonder Naam.
In het kader van het United Civilians for Peace samenwerkingsverband is Cordaid  i.v.m. zwangerschapsvervanging op zoek naar een
Lobbyist (24 uur)
United Civilians for Peace (UCP) is een samenwerkingsverband tussen Cordaid, IKV Pax Christi, ICCO en Oxfam Novib. UCP streeft naar een rechtvaardige en vreeedzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict waarbij de rechten en belangen van burgers centraal staan. Uitgangspunten hierbij zijn het internationaal recht en de mensenrechten.
De werkzaamheden ten behoeve van UCP vallen binnen de Cordaid Unit Security and Justice. Security & Justice is het onderdeel van Cordaid dat zich richt op het verbeteren van de veiligheid van de bevolking van gemeenschappen in voornamelijk fragiele staten en conflictgebieden.
Wat je doet
Je vertegenwoordigt Cordaid binnen het UCP en bent verantwoordelijk voor het initiëren en uitvoeren van lobbyactiviteiten binnen het kader van het United Civilians for Peace samenwerkingsverband (Midden Oosten en Palestijnse gebieden). Je plant activiteiten om de aandachtsvelden van Cordaid en haar partners in Israël en de Palestijnse gebieden onder de aandacht van beleidsmakers en politici te brengen.
Je analyseert relevante beleidsdocumenten op nationaal en internationaal niveau en inventariseert belangrijke beleidsmakers en hun denkbeelden. Tevens voer je ten behoeve van de Unit Security and Justice  werkzaamheden als programma verantwoordelijke uit. Je beheert projecten en zorgt voor de monitoring van rapportages en de administratieve kwaliteit van financieringsbesluiten.
Wie je bent
  • Je hebt kennis van ontwikkelingssamenwerking op WO niveau.
  • Je hebt ruime ervaring met politieke beleidsbeïnvloeding door OS organisaties.
  • Je hebt uitgebreide kennis van de achtergrond en huidige ontwikkelingen in het Midden Oosten, Israël en de Palestijnse gebieden.
  • Je hebt uitgebreide kennis op het terrein van politiek-bestuurlijke Nederlandse, Europese en VN besluitvorming.
  • Je beschikt over een breed netwerk van goede (politieke) contacten zowel in Nederlandse, Europese als VN context.
  • Je beheerst Engels uitstekend.
  • Je hebt een enthousiasmerende stijl van werken
Wat wij bieden
  • een verantwoordelijke positie in een professionele organisatie;
  • een afwisselende functie waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd;
  • een wereldwijd opererende organisatie met aandacht voor diversiteit;
  • goede arbeidsvoorwaarden;
  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3200,- tot maximaal € 4700,- op basis van een 36-urige. werkweek, afhankelijk van relevante ervaringsjaren;
  • een tijdelijke functie voor de periode 25 april tot 6 september.
Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan alle gestelde eisen, reageer uiterlijk vóór 8 april door middel van de ‘’solliciteren’’ knop ophttp://www.cordaid.org/nl/over-ons/werken-bij-cordaid/vacatures/, t.a.v. Edward de Ruiter, HR adviseur. Een e-assesment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Voor informatie over de functie kun je bellen met Edward de Ruiter, op tel. 070-3136300 (algemeen nummer Cordaid). Bezoek voor meer informatie over Cordaid onze website:www.cordaid.nl
Let op: Alle sollicitaties worden regelmatig bekeken en in verband met de spoed van deze vacature kan de functie worden aangeboden voordat de sluitingsdatum is verstreken.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld