Header

Administrative Officer CHOICE for Youth and Sexuality


Administrative Officer CHOICE
Stichting CHOICE for Youth and Sexuality is een jongerenorganisatie die volledig bestaat uit jongeren tussen de 16 en 28 jaar. CHOICE komt wereldwijd op voor het recht van jongeren om een eigen keuze te maken over seksualiteit en het wel of niet krijgen van kinderen. Youth advocates van CHOICE zetten zich in voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) van jongeren middels nationale en internationale beleidsbeïnvloeding en internationale capaciteitsopbouw.
Stichting CHOICE for Youth and Sexuality zoekt per maart/april 2013 een
Administrative Officer (18 uur per week)
Ons internationale capaciteitsopbouwprogramma is gericht op het ondersteunen van de ontwikkeling van jongerenorganisaties die zich inzetten voor de  seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) van jongeren, voornamelijk in Afrika en Azië. Het doel van dit programma is dat deze organisaties op een duurzame en onafhankelijke wijze kunnen bijdragen aan SRGR van jongeren op nationaal (en internationaal) niveau, voornamelijk door middel van jongerenparticipatie en lobby. De staf wordt gevormd door de Executive Director, een Partnerships Officer, een Program Officer en stagiaires.
Het programma van CHOICE bestaat uit capaciteitsopbouwtrainingen aan de (staf)leden van de partnerorganisaties en het steunen van projectvoorstellen. Ook promoot CHOICE (in samenwerking met onze partners) SRGR en jongerenparticipatie in internationale beleidsbeïnvloeding, zoals bij VN-conferenties. CHOICE is deze programma’s begonnen in 2006 en wij zijn momenteel werkzaam met partners in Malawi, Indonesië, India (per 2013), Kenia en Ethiopië. Ons programma wordt uitgevoerd in samenwerking met een alliantie van internationale, lokale en Nederlandse organisaties.
Functieomschrijving
Als Administrative Officer biedt je (financieel) administratieve ondersteuning bij het uitvoeren van de programma’s van CHOICE.
Onder je verantwoordelijkheden vallen onder meer:
  • Ondersteuning bij de uitvoering van de programma’s;
    • Administratieve ondersteuning bij de uitvoer van projecten
    • Logistieke ondersteuning: voorbereiding van vergaderingen, evenementen en internationale reizen
    • Secretariële werkzaamheden en facilitaire ondersteuning op het kantoor
  • Ondersteuning in organisatorische en financiele werkzaamheden;
    • Assisteren in financiële administratie en kasbeheer
    • Voorbereiding accountantscontrole
    • Beheer van (financiële) documentatie
  • Communicatiewerkzaamheden;
    • Bijhouden website, social media en intranet
    • Overige externe communicatie (zoals promotie van evenementen)
De Administrative Officer legt verantwoording af aan de Executive Director, en werkt nauw samen met de Partnerships Officer, de Program Officer, het bestuur, de youth advocates en stagiairs.
Profiel
Als Administrative Officer onderschrijf je het handvest van CHOICE en zie je jongeren/vrijwilligers als gelijkwaardige partners. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt aantoonbare ervaring met financiële en organisatorische administratie. Affiniteit met internationale samenwerking, SRGR en/of jongerenparticipatie is een pré.
Daarnaast beschik je over:
·         Uitstekende communicatieve vaardigheden;
·         Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift;
·         Goede organisatorische vaardigheden;
·         Uitgebreide kennis van MS Office;

Je bent:
·         Stressbestendig en in staat om meerdere werkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren
·         Een team-player
·         Een nauwkeurige en gestructureerde werker
·         Flexibel en bereid om incidenteel ‘s avonds en in het weekend te werken
Dit betreft een functie voor 18 uur. Wij bieden een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging en een maandsalaris tussen €1647,- en €1737,- bruto op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van de geboden relevante werkervaring. Daarnaast biedt stichting CHOICE een dynamische en uitdagende werkomgeving.
Reacties
Een schriftelijke sollicitatie met CV kun je, vóór 28 februari 2013, sturen naar: Stichting CHOICE for Youth and Sexuality, t.a.v. Michiel Andeweg, Oudenoord 176 – 178, 3513 EV Utrecht of per email naar michiel@choiceforyouth.org.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.choiceforyouth.org of neem contact op met Michiel Andeweg via e-mailadres michiel@choiceforyouth.org. Contact voor aanvullende informatie is alleen via mail mogelijk.
We moedigen vooral kandidaten onder de 26 jaar aan om te solliciteren.