Header

Business Controller , Utrecht


ICCO, partner van ondernemende mensen
ICCO is een coƶperatie voor internationale ontwikkelingssamenwerking. Wereldwijd geven wij financiƫle steun en advies aan lokale organisaties en netwerken die zich inzetten voor het op gang brengen van duurzame economische ontwikkelingen, het bevorderen van vrede en democratie en het vergroten van toegang tot basisvoorzieningen.
Ook verbinden wij ondernemende mensen in Nederland en in ontwikkelingslanden met elkaar. Wij werken intensief samen met maatschappelijke organisaties waaronder ontwikkelingsorganisaties, bedrijven en kennisinstituten. Zo helpen wij mensen in Latijns Amerika, Aziƫ, Afrika en Oost Europa een menswaardig bestaan op te bouwen en economisch op eigen benen te staan.
Sinds een aantal jaar heeft ICCO zich getransformeerd tot een Internationale Netwerk Organisatie, die bestaat uit een Global Office in Utrecht en 7 Regiokantoren in Zuid Afrika,, Mali, Oeganda, India, Indonesiƫ, Nicaragua en Bolivia en 10 landenkantoren. De organisatie laat zich adviseren door 7 Regional Councils en de International Advisory Council.
In verband met het vertrek van een medewerker, zijn we op zoek naar een:
Business Controller (m/v)
(32- 36 uur, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar)
Over de afdeling
De Business Controller werkt vanuit de afdeling FACTS. FACTS staat voor Finance, Accountability, Control, Transparency and Social Performance en strekt zich uit over de deelgebieden Finance, Control, Fund management tot Planning en Evaluaties. Bij de afdeling werken ongeveer 20 mensen. Enerzijds wordt er volop flexibiliteit en klantgerichtheid gevraagd, anderzijds willen we resultaten laten zien, professioneel zijn en ‘in control’ blijven. Dit geeft met name op financieel gebied interessante uitdagingen, zowel op het terrein van fondsendiversificatie als wel bij de garantie- en participatie fondsen. Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan de communicatie met onze interne en externe klanten, hetgeen betekent dat wij ons dienstverlenend en representatief opstellen.
De business controller rapporteert rechtstreeks aan het Hoofd van de afdeling FACTS. Zodoende is er een goede scheiding Ć©n samenwerking tussen de uitvoerende, administratieve en controlerende verantwoordelijkheden binnen de afdeling.
Over de functie Business Controller
Er is een shift gaande waarbij ICCO niet alleen meer als belangrijkste kerntaak financieren heeft, maar ook andere diensten levert, zowel vanuit het centrale kantoor in Utrecht als vanuit de regiokantoren in de verschillende landen. Hierbij kan je denken aan de externe inzet van ICCO expertise, samenwerkingen met bedrijven, particuliere investeringen, beheer van fondsen op naam en allerlei andere samenwerkingsvormen. De businesscontroller vertaalt de administratieve, financiĆ«le en logistieke kant van zowel het strategisch beleid als allerlei (nieuwe) diensten/samenwerkingsverbanden naar instrumentarium, processen, systemen, controles, stuurmiddelen en goed geĆ«quipeerde medewerkers. Zodanig dat de verschillende afdelingen en kantoren effectief en kwalitatief goed (kunnen) werken, risico’s beheerst worden, er een goede informatie uitwisseling is tussen de afdelingen en er continue verbeterd kan worden. Een businesscontroller vormt hier een spilfunctie en heeft een verbindende rol in de hele organisatie.
Kortom de ontwikkelingen: gedecentraliseerde eenheden, grotere diversiteit in financieringsvormen, financieringsbronnen en toepassingen, risicomanagement en strengere kwaliteitseisen vragen meer dan ooit om een transparante administratieve organisatie.
De standplaats is Utrecht met mogelijk Ć©Ć©n of twee reizen per jaar naar de regiokantoren.
Als ideale kandidaat
  • Heb je kennis op bedrijfskundig, (bedrijfs)economisch en/of financieel gebied op HBO-/WO-niveau.
  • Heb je ervaring met ontwikkelingssamenwerking, projectmanagement, planning & control, administratieve processen en systemen.
  • Kan je je goed uitdrukken bij het formuleren van adviezen over financieel-administratief beleid en bij het communiceren in Engels en eventueel andere talen.
  • Beschik je over zeer goede sociale vaardigheden voor het begeleiden van de afdelingen en regiokantoren bij het ontwikkelen en toepassen van financieel,  administratieve en logistieke processen, procedures en systemen
  • Ben je resultaat- en oplossingsgericht en creatief in het vinden van maatwerk op basis van uniforme uitgangspunten
  • Ben je klantgericht, accuraat en analytisch
  • Heb je ervaring in het coƶrdineren van projecten/projectgroepen.
  • Heb je belangstelling voor ontwikkelingssamenwerking en affiniteit met de Protestants Christelijke identiteit van ICCO
Van onze kant kun je rekenen op een goede werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief. Het salaris is conform de ICCO-regeling (schaal 10) en bedraagt minimaal
€ 2.231,-- en maximaal € 3.773,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
Voor meer informatie over de functie bel je met Willemijn Lammers, Hoofd FACTS (telefoon 030 – 6927916). Je schriftelijke sollicitatie, met CV, kun je vĆ³Ć³r 4 maart a.s. sturen naar ICCO, HR afdeling, vacancies@icco.nl, onder vermelding van vacaturenummer 2013-002. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 4 maart.