Header

Hivos Webredacteur


Hivos zoekt een parttime Webredacteur voor 32 uur per week vooralsnog voor de periode van 1 jaar
Waar ligt je verantwoordelijkheid?
De webredactie van Hivos is verantwoordelijk voor verschillende websites, ondersteunt campagnes en acties en beheert Twitter accounts en Facebook pagina’s. De webredacteur schrijft en redigeert pakkende teksten voor de diverse Hivos websites. Dat doet hij of zij door actief op zoek te gaan naar nieuws binnen en buiten de organisatie, in samenwerking met de persvoorlichter.
De webredacteur is verantwoordelijk voor de nieuwsbrief, bewaakt de actualiteit op sociale netwerken en blogs en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de corporate website. Dit alles in nauwe samenwerking met de online campaigner, die zich vooral toelegt op de campagnes en sociale media van Hivos.

Wat heb je hiervoor nodig?
- Een afgeronde, relevante HBO of WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van journalistiek of communicatie.
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
- Aantoonbare redactionele vaardigheden; veel ervaring met het schrijven van webteksten.
- Ruime kennis op het gebied van internet en ICT.
- Ervaring met content managementsystemen en beeldbewerkingprogramma’s.
- Een zelfstandige en initiatiefrijke houding.
- Grote interesse in (buitenlands) nieuws.
- Affiniteit met ontwikkelingssamenwerking.
- Goed in staat het eigen takkenpakket te organiseren.

Wat krijg je hiervoor?
De mogelijkheid om te werken in een professioneel communicatieteam en een internationaal georiënteerde organisatie. Als je geïnteresseerd bent in politiek, buitenlands nieuws en onderwerpen als vrijheid van meningsuiting of klimaatverandering kun je bij Hivos je hart ophalen!

Wij bieden:
Het salaris bedraagt maximaal € 3.221,48 bij een 32-urige werkweek.
Reiskostenvergoeding conform de Hivos Rechtspositieregeling. Opname in het pensioenfonds voor Zorg & Welzijn.
 
Wil je nog meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evedien Tukkers, Clustercoördinator Marketing & Communicatie van bureau Externe Relaties, telefoon 070 - 3765500.

Direct reageren? Stuur dan jouw sollicitatiebrief met CV o.v.v. code 1301551-01 graagvóór 22 februari as. naar jobs@hivos.nl

Bureau Externe Relaties (BER) behartigt Hivos’ externe relaties in Nederland (en Europa). Dit bureau omvat de clusters Marketing & Communicatie en Public & Private Sector Relations. Ook de campagnes Women@Work, Stop Kinderarbeid en 100% Duurzame Energie zijn ondergebracht bij Bureau Externe Relaties.
Hivos ziet beleidsbeïnvloeding als een krachtig instrument om ongelijkheid en ongelijke rechten aan te kaarten.

Ontwikkelingsorganisatie Hivos handelt vanuit humanistische waarden. Samen met lokale maatschappelijke organisaties in ontwikkelingslanden werkt Hivos aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Daarin hebben burgers - vrouwen en mannen - gelijke toegang tot middelen en kansen voor ontwikkeling.
Bij Hivos werken in totaal 241 mensen, waarvan 133 op het hoofdkantoor in Den Haag. Hivos kent regiokantoren in Zimbabwe, Kenia, India, Indonesië, Costa Rica en Bolivia. Voor meer informatie: www.hivos.nl