Header

IVN Medewerker ter ondersteuning van WoesteLand

Medewerker ter ondersteuning van WoesteLand
(8-12 uur per week)

IVN is een unieke organisatie die mensen betrekt bij natuur, milieu en landschap. Met natuur- en milieueducatie (NME) behartigen we het belang van een duurzame, groene leefomgeving. Nu en in de toekomst. Dit doen we met educatie die raakt; die de onlosmakelijke relatie tussen mens en natuur benadrukt. Extra aandacht hebben we voor de relatie tussen kind en natuur, die versterkt wordt door natuur- en milieueducatie. WoesteLand is de jongerenorganisatie van IVN. Deze landelijke werkgroep van ongeveer 50 vrijwilligers organiseert natuurvakanties voor en door jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Bij WoesteLand staat werken in de natuur, natuurbeleving en contact met leeftijdsgenoten centraal. Jaarlijks organiseert WoesteLand 10 tot 15 activiteiten en heeft 200 leden.

Op dit moment is IVN Vereniging voor Natuur- en milieueducatie op zoek naar:
Medewerker ter ondersteuning van WoesteLand (8-12 uur per week)

Functie
Als medewerker van WoesteLand zul je je hoofdzakelijk richten op het externe bereik van WoesteLand, waarbij te denken valt aan het ontwikkelen van een vooruitstrevende PR-strategie die de jongeren van vandaag de dag aanspreekt. Een ander belangrijk deel van je functie betreft ondersteuning van het bestuur (de kerngroep) van WoesteLand, met o.a. het bewaken van de jaarplanning, het aansturen van vrijwilligers op specifieke taken en het in de gaten houden van een goede besteding van de financiën. Daarnaast draag je zorg om de samenwerking tussen WoesteLand en IVN en andere groene jongerenorganisaties te versterken. Ook ga je op zoek naar fondsen om de doelen en het werk van WoesteLand voor een groter jongerenpubliek toegankelijk te maken. Dit alles in samenwerking met de WoesteLand-vrijwilligers.

Functie-eisen
Je hebt affiniteit met jongeren, natuur en milieu en bent een organisatietalent. Je bent een teamspeler en je kunt samenwerken met vrijwilligers. Je hebt HBO denk- en werkvermogen en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je bent flexibel, schrikt niet terug voor hands-on klussen en bent bereid om bij interne activiteiten van WoesteLand aanwezig te zijn (enkele avonden en weekends per jaar).

Wij bieden
Deel uit te maken van een mooie organisatie met gemotiveerde vrijwilligers en een maatschappelijk relevante taak. Het dienstverband is op basis van een jaarcontract. De functie wordt na 9 maanden geëvalueerd waarna er gekeken zal worden naar verlenging van het contract. De standplaats is op het hoofdkantoor van IVN te Amsterdam, maar je zult ook regelmatig op andere plekken actief zijn. Het salaris ligt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, tussen de €2347 en €3288 per maand op basis van een voltijd dienstverband (36 uur).

Procedure
Interesse? Dan ontvangen wij graag voor 9 februari 2012 je CV en motivatie. Deze kun je richten aan vacatures@ivn.nl. t.a.v. E. Kleter. De gesprekken staan gepland in de week van 13 februari 2012.
De selectiecommissie is samengesteld uit afgevaardigden van het bestuur van WoesteLand, het verenigingsbestuur van IVN en een medewerker van Stichting IVN.
Voor informatie over de functie en de procedure kun je terecht bij Pieter Schoutens (kerngroep WoesteLand), tel. 06-41820626.