Header

Programmaleider afdeling Training, Expertise en Communicatie voor

Gevraagd: Programmaleider afdeling Training, Expertise en Communicatie voor 32 uur per week (m/v)

Wie zijn wij? Stichting Mainline is een non-profit organisatie die zich inzet voor de verbetering van de gezondheid en kwaliteit van leven van druggebruikers. Uitgangspunt is de acceptatie van druggebruik. Direct contact met druggebruikers stelt Mainline in staat nieuwe ontwikkelingen binnen de gebruikerswereld in een vroeg stadium te signaleren en analyseren. Deze werkwijze maakt doelgerichte harm reduction mogelijk, en leidt niet alleen tot gezondheidsvoorlichting aan druggebruikers en het beperken van gezondheidsschade bij druggebruik, maar ook tot beleidssignalering, onderzoek, advies, ondersteuning van organisaties en trainingen voor hulpverleners.

Mainline heeft twee nationale en één internationale afdeling die zich richten op harm reduction - het beperken van gezondheidsschade bij druggebruik. De afdeling ‘Veldwerk en Materiaalontwikkeling’ (V&M) staat in direct contact met druggebruikers en ontwikkelt voorlichtingsmaterialen voor hen. ‘Training, Expertise en Communicatie´ (TEC) richt zich op het vertalen van geluiden van de straat naar trainingen, innovatieve projecten, beleidssignaleringen en onderzoek. De ‘Afdeling Internationaal’ richt zich op het ondersteunen van harm reduction organisaties en het ontwikkelen van partnerschappen buiten Europa.

Afdeling Training, Expertise en Communicatie

De afdeling TEC is verantwoordelijk voor het distribueren van werkmethoden, het verzorgen van trainingen en het onderhouden van externe contacten en netwerken. De afdeling heeft een spilfunctie in de organisatie en uitvoering van Mainline’s activiteiten, met name in de ontwikkeling en promotie van de door Mainline opgedane expertise. Ook de uitwisseling van deze expertise behoort tot de werkzaamheden.

De specifieke doelstellingen van de afdeling TEC zijn:

1. Verhogen van kennis en vaardigheden van professionals op het gebied van harm reduction;

2. Beïnvloeden van nationaal beleid aangaande middelengebruik en gezondheid. Alle uit deze doelstellingen voortvloeiende werkzaamheden vinden hun origine in de behoeften, talenten en leefwereld van de middelengebruikers.

Programmaleider Training, Expertise en Communicatie

Als programmaleider van de afdeling TEC speel je een actieve rol in de ontwikkeling van deze afdeling en heb je bovendien zitting in het Management Team van Mainline. Je draagt mede bij aan het vormgeven van het beleid en de strategie van Mainline, onder verantwoording van de directeur. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, opzetten en bewaken van het beleid en de strategie van de afdeling. Je geeft binnen het team TEC leiding aan twee projectleiders. De programmaleider draagt de zorg voor de opbouw van een netwerk met in het veld werkzame organisaties en het onderhouden van contacten met mogelijke samenwerkingspartners. Je voert acquisitie (zowel ontwikkeling van ideeën, samenwerkingsverbanden als het opzetten en uitschrijven van projecten en van budgetten), en vertegenwoordigt Mainline op congressen en studiedagen. Ook verzorg je rapportages en opiniestukken. Ten slotte ben je verantwoordelijk voor het aansturen en in grote lijnen bewaken van zowel de uitvoer van de harm reduction projecten, als het financiële overzicht.

Wij bieden:

- Een salaris tussen de EUR 3329 en EUR 3590 op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van de werkervaring

- Een contract voor een jaar, bij gebleken geschiktheid en financiële ruimte is verlenging mogelijk -

- Flexibele werktijden

- Dynamisch team met ervaren collega’s

- Veel ruimte voor eigen initiatief

Wij vragen:

- Ervaring (minimaal 3 jaar) met het aansturen van programma’s en projecten op het gebied van harm reduction, Public Health en/of Openbare Geestelijke Gezondheidszorg

- Aantoonbare ervaring met acquisitie (schrijven projectvoorstellen en voeren van acquisitiegesprekken)

- Ervaring in lobby en pleitbezorging

- Kennis van het Nederlandse drugsbeleid, verslavingszorgbeleid en/of het domein van de publieke gezondheid

- Kennis van de Nederlandse spelers en het professionele werkveld die het drugsbeleid en het gezondheidsbeleid uitvoeren

- Beschikt over een netwerk met harm reduction organisaties, beleidsmakers en nuttige andere partners

- Inspirerende leidinggevende, zowel zelfstandig werkzaam als een teamspeler

- Strateeg

- Visie op middelengebruik en harm reduction

- Bij voorkeur ervaring in het werken met middelengebruikers

- Bij voorkeur kennis en/of ervaring in het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal en trainingen

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een man.

Interesse? Stuur voor 20 februari 2012 een sollicitatiebrief en cv naar Hilde Roberts, h.roberts@mainline.nl. Voor meer informatie over de functie kun je tevens terecht bij Hilde Roberts: 020-6822660 (woensdagochtend, donderdag, vrijdag). Voor meer informatie over Stichting Mainline, zie de website www.mainline.nl.

Alleen mensen die worden uitgenodigd voor een eerste gesprek ontvangen bericht. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 23 februari 2012.