Header

Agriterra zoekt met spoed een relatiebeheerder

Making cooperatives bankable

Wij zoeken ondernemende mensen die staan voor collegialiteit en samenwerken

Sterke en representatieve landbouworganisaties zijn onmisbaar voor de bevordering van democratie, voor een betere inkomensverdeling en voor de economische ontwikkeling van een land. In ontwikkelingslanden wonen en werken veel mensen op het platteland. Zij kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan deze ontwikkelingen. Agriterra kiest voor boeren en boerinnen die zich hiervoor inzetten. We doen dit vanuit de overtuiging dat zij hun ontwikkeling zelf ter hand kunnen nemen en dit het best kunnen doen door zich te organiseren. Want samen sta je sterk.

Eén van de taken van Agriterra is het ondersteunen van ‘boergenoteerde bedrijven’ in een select aantal landen in Oost-Afrika en Zuid-Amerika. Boergenoteerde bedrijven zijn bedrijven die door boeren aangestuurd/gecontroleerd worden, hetzij door lidmaatschap van boeren, hetzij door aandelen of participaties in handen van landbouworganisaties. Boergenoteerde bedrijven worden klant bij Agriterra omdat zij onvoldoende kennis, middelen of capaciteit in huis hebben om expansieplannen te formuleren en te realiseren en gebruik willen maken van diensten en het kennisnetwerk dat Agriterra heeft te bieden op het terrein van coöperatief/boergenoteerd ondernemerschap. Daartoe levert Agriterra advisering en begeleiding op maat op het gebied van bedrijfsontwikkeling en –management en zorgt voor matchmaking met financiële instellingen en investeerders. Het Nederlands agrarisch bedrijfsleven speelt hierbij een actieve rol, vooral in de advisering van de bedrijven.

Ter ondersteuning van het team ‘boergenoteerde bedrijven’ zoekt Agriterra per 1 september 2012 een

relatiebeheerder m/v

Functieomschrijving
Als relatiebeheerder werk je onder directe verantwoordelijkheid van de manager van het team ‘boergenoteerde bedrijven’. Je ondersteunt en begeleidt onze klanten, coöperaties en andere door boeren geleide agro-bedrijven, bij het realiseren van hun expansieplannen. Daarbij speelt de relatiebeheerder een voortrekkersrol in het tot stand komen van resultaatgerichte dienstverlening (advisering en financiering), mobiliseert hiervoor de inzet van het Nederlands agrarisch bedrijfsleven en doet aan acquisitie voor het aantrekken van vreemd vermogen t.b.v. onze klanten.

Meer algemeen zijn de taken van een relatiebeheerder bij Agriterra de volgende:

  • Behaalt zelfstandig de resultaten bij zijn of haar klanten binnen de marges van het toevertrouwde budget conform de persoonlijke planning die in het team is vastgesteld
  • Speelt een voortrekkersrol in het tot stand komen van resultaatgerichte dienstverlening (advisering en financiering) om haar of zijn klanten te versterken binnen de specifieke doelstellingen afgesproken in het team (waar onder verbeterd financieel beheer) en adviseert en mobiliseert hierin actief de dragende organisaties
  • Bevordert de onderlinge samenwerking van plattelandsledenorganisaties en agro-bedrijven uit ontwikkelingslanden en die tussen organisaties uit ontwikkelde en ontwikkelingslanden (inclusief werkgroepen van de achterbanorganisaties), en met kennisnetwerken en derden ten behoeve van economische bedrijvigheid en ondernemerschap
  • Bevordert de uitwisseling, begeleiding, coaching, training, advisering, opleiding van leden, medewerkers en bestuurders van de plattelandsledenorganisaties en boergenoteerde bedrijven.
  • Adviseert klanten in hun projectformulering en beoordeelt hun projectaanvragen en rapportages (inhoudelijk en financieel)
  • Is eindverantwoordelijk, met ondersteuning van de financieel administratief medewerker, voor de analyse en beoordeling van eindafrekeningen, jaarrekeningen en auditrapporten van klanten.
  • Organiseert missies op basis van adviesvragen van klanten
  • Pleegt prospectie naar potentiële klanten
  • Helpt in de acquisitie van financiers conform het teamplan.
  • Zorgt voor de planning van en verslaglegging over resultaten van projecten en adviseringsactiviteiten
  • Geeft, in samenwerking met de stafeenheid ondersteuning en kwaliteit, voorlichting in Nederland over zaken die samenhangen met de activiteiten van zijn/haar klanten en draagt daarmee zorg voor draagvlakverbreding in Nederland
  • Draagt op actieve wijze bij aan beleidsontwikkeling binnen het team
  • Draagt zorg voor een up-to-date informatiesysteem voor zijn/haar portfolio, waarmee de relatiebeheerder zijn/haar resultaten kan volgen en evalueren en er lessen uit kan trekken . Levert daarmee, samen met het team, een bijdrage aan kennismanagement binnen Agriterra.
  • Ontwikkelt een bepaald specialisme in zijn/haar adviseringspraktijk met indien gewenst bijbehorende trainingsmodulen en adviesinstrumenten.

Functie-eisen

  • Heb je academisch werk- en denkniveau op gebied van bedrijfseconomie, bedrijfskunde, financieel management of aanverwante werkvelden?
  • Heb je affiniteit met de agrarisch sector en ben je overtuigd van de rol van producentenorganisaties en coöperaties?
  • Heb je minimaal 4 jaar werkervaring in een ontwikkelingsland bij voorkeur in het agrarisch bedrijfsleven?
  • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend en heb je daarnaast nog kennis van de Spaanse taal?
  • Beschik je naast een enthousiaste, resultaat- en servicegerichte instelling over goede mondelinge en schriftelijke (redactionele) vaardigheden?

Als je deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden dan ben je wellicht de collega die we zoeken.

Sollicitatie
Agriterra
t.a.v.mevr. Annemarie Dresen
Postbus 158
6800 AD Arnhem

tel: +31.26.4455445
e-mail: dresen@agriterra.org

Informatie over de functie kun je ook inwinnen bij Cees van Rij, teammanager, via hetzelfde telefoonnummer.

Reageer zo spoedig mogelijk, maar vóór 15 juni. De eerste sollicitatiegesprekken vinden zeer waarschijnlijk plaats in week 25 of 26. Vermeld bij je sollicitatie "relatiebeheerder" en het medium waar je de advertentie aantrof.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

Samenwerken is de kracht van Agriterra