Header

IOM , Assistant Movements, Schiphol

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) werkt wereldwijd aan humane en geordende migratie, ten behoeve van de individuele migrant en de samenleving als geheel. IOM is een praktische, dienstverlenende organisatie en bevordert het bewustzijn over migratievraagstukken en de positie van migranten. IOM in Nederland heeft haar hoofdkantoor in Den Haag en drie vestigingen verspreid in het land. Het Nederlandse team bestaat uit ca. 65 medewerkers

Reisorganisatie
Verifieert vertrekdocumenten, dossiers en benodigde stukken op volledigheid. Signaleert eventuele ontbrekende informatie / documenten bij de verantwoordelijke medewerkers. Bewaakt het alsnog completeren van het dossier.

Verzorgt op efficiënte en effectieve wijze boekingen van de reizen van cliënten van IOM, inclusief het uitzoeken van de reisroutes en conform de IOM tarieven en procedures.

Controleren van beschikaarheid van reisdocumenten, het waar nodig aanvragen van transit- en aankomstassistentie, het zorgen voor medische ondersteuning waar nodig tijdens de vlucht, het tijdig informeren van betrokken partijen als UC, KMAR (indien van toepassing).

Communiceert met andere IOM-missies over aan te vragen assistentie en adhoc incidenten.

Controleert en accordeert facturen van vliegtickets en zorgt voor de betaling daarvan door Financiën.

Registreert alle kosten in CRS en MiMOSA en I-Gator.

Begeleiding aankomsten
Draagt zorg voor de afhandeling van aankomsten in het kader van gezinshereniging.

Begeleidt betrokken migranten bij de Douane en naar de gezinnen.

Zorgt voor de eerste opvang van uitgenodigde vluchtelingen en draagt ze over aan de relevante instanties en/of hulpverlenings- organisaties.

Begeleiding transits
Begeleidt individuen en groepen bij de doorreis op Schiphol. Checkt documenten, begeleidt groepen (eventueel met maaltijden, e.d.), zorgt voor opvang en afwikkeling van zorg bij eventuele incidenten (medische hulp bij ziekte, regelen tijdelijke visa, opvang bij en inspelen op vertragingen, e.d.).

Begeleiding vertrekken
Ziet toe op juiste afwikkeling van de vertrekprocedure. Begeleidt bij inchecken, passeren paspoortcontrole, betaalbaarstelling van ondersteuningsbijdrage en het instappen van de passagiers.

Aanspreekpunt IOM Schiphol
Speelt in op vertragingen, eventueel door het omboeken van vluchten. Is voor organisaties/instanties (met de collega’s van de Logistieke Unit) aanspreekpunt m.b.t. begeleidingsactiviteiten van IOM op Schiphol. Vervult daarbij een informatiefunctie voor werkzaamheden binnen Movements en waar nodig, een verwijsfunctie naar andere onderdelen van IOM. Presenteert IOM als een betrouwbare (gespreks-) partner en draagt bij aan het gewenste imago van IOM.

Administratie
Bewaakt binnenkomen (e-)mail en stemt hierover af met de manager. Draagt zorg voor afwikkeling van de met de reis gepaard gaande administratie en registratie van de verrichte werkzaamheden en draagt de afgehandelde dossiers over aan de administratie ter archivering.

Functieeisen

Kennis van reiswereld en administratie op MBO+ niveau, met een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal en bij voorkeur nog een wereldtaal.

Ervaring met boeken van reizen (bij voorkeur met ‘Amadeus’).

Organisatorisch vermogen, stressbestendigheid en improvisatievermogen voor het begeleiden van groepen migranten en het opvangen van verstoringen.
Sociale vaardigheden voor contact met relevante externe partijen (luchtvaartmaatschappijen en overige instanties op de luchthaven) en voor het oplossen van verstoringen / incidenten.
Vaardig met MS Office.
Bij voorkeur kennis van de specifieke (administratieve) procedures bij asiel- en migratievraagstukken in relatie tot vervoer en reizen en van de relevante (inter)nationaal betrokken partijen.

Van belang is ook dat de kandidaat in de buurt van Schiphol woont en in staat zal zijn met openbaar vervoer tijdig (soms ’s morgens vroeg om 05.00 uur) de werkzaamheden te kunnen aanvangen.

IOM biedt

Het betreft functie voor 36 uur per week, verspreid over 5 dagen per week.

IOM biedt een prettige werksfeer binnen een collegiaal team van 10 medewerkers, voldoende afwisseling en werken in een internationale omgeving. De werkweek loopt van maandag t/m vrijdag en de dagelijkse werktijden zijn wisselend volgens rooster: doorgaans van 05.30 tot 14.00 uur of van 08.30 tot 17.00 uur of van 12.00 tot 20.30 uur, waarbij de dagdienst het meest voorkomt.
IOM kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling en een PGGM pensioenfonds.

Gewenste ingangsdatum van de aanstelling is zo spoedig mogelijk. Er geldt vooralsnog een aanstelling voor de duur van een jaar, waarbij verlenging mogelijk is. Salariëring volgens schaal 7 is maximaal € 2745 bruto per maand en is afhankelijk van ervaring.

Sollicitatie

Graag sollicitatiebrief met motivatie plus CV uitsluitend per e-mail t.a.v. Erene Burger, Personeelszaken,

personeelszaken@iom.int uiterlijk op 23 februari 2012.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Opmerkingen:

Desgewenst kunt u voor nadere informatie over de vacature terecht bij mw Camilla Mevissen, Clustermanager Movements, tel. 020-7952962.